Utilizator Mesaj

Pagina 19 din 20
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Urmatoare

Du-te la pagina :

dyenutzza
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 28/02/2009
Mesaj Trimis: Dum 04 04, 2010 8:23 pm
    Titlul subiectului: Re: cate putin din toate :)
Raspunde cu citat (quote)

sorinelbv a scris:
de la Coelho- Alchimistul/ Veronika se pregateste sa moara/Unsprezece minute/Al cincilea munte.( Coelho este un scriitor destul de slab, dar cu el am inceput.) Romain Gary- Ai toata viata inainte (o poveste foarte interesanta a unui copilas care ajunge sa treaca prin greutatile vietii mult mai repede decat ne-am putea imagina). Dostoievski - Crima si pedeapsa/ Adolescentul/ Idiotul/ Umiliti si obisiti / Demonii (daca nu aveti rabdare sau vi se pare mai dificil stilul dostoievscian puteti incepe cu Umiliti si obiditi, fiind o carete foarte interesanta si emotionanta) Lev Tolstoi - Razboi si pace/ Copilaria, adolescenta,tineretea/ Sonata kreutzer (ultimele 2 mi-au placut extrem de mult) Balzac - Iluzii pierdute / Pascal Brugner - Luni de fiere/ Iubito, eu ma micsorez ( Luni de fiere surprinde o psihologie a cuplului deosebit de cruda, in care, spre deosebire de alte romane, alterneaza victima cu raufacatorul. Alexandru Dumas - Dama cu camelii.Gogol- Suflete moarte.Voltaire-Maxime si cugetari. Goethe- Faust/ Suferintele tanarului Werther.Oscar Wilde-Portretul lui Dorian Gray Si sa nu uitam si autorii romani: Dan Puric - Despre omul frumos/ Cine suntem. Gabriel Liiceanu - Despre seductie/ Despre minciuna. Nu am putut sa fac recenzii sau sa descriu fiecare carte pentru ca imi lua prea mult timp, insa va recomand oricare din aceste carti si nu veti regreta.Smile Mai sunt si altele, dar nu mi le aduc aminte acum pe toate. Pe cele de psihologie/psihanaliza/filozofie/metafizica nu le-am mai pus, considerand ca nu pe toti ii preocupa aceste domenii. Daca vrea cineva sa mai schimbe o vorba id: sorinelbv

Cand ai citit atatea carti?
Dama cu camelii am citit si eu, Alchimistul deasemenea si sunt de parare ca e o carte slabuta, ma asteptam la mai mult venind din partea lui Coelho...de ce o fi asa de apreciat?
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

marius_1988
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 15/03/2010
Mesaj Trimis: Mie 04 14, 2010 11:09 am
    Titlul subiectului: carti citite

Eu in ultima vreme am citit urmatoarele titluri de carti cum ar fi :
-Viata si destin de autor(i): Vasili Grossman
-Familia lui Pascual Duarte autor(i):Camilo Jose Cela.
Cele doua carti, au fost destul de interesante. Pentru cei care nu le-au citit pana acum nu le ratati sunt carti foarte bune.

adinatatar
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 20/07/2010
Mesaj Trimis: Mar 07 20, 2010 8:34 pm
    Titlul subiectului: pt fanii twilight

De curand am citit o carte cu vampiri si dragoste scoasa de un autor roman, Oliviu Craznic. Cartea se numeste ...si la sfarsit a mai ramas cosmarul si e senzationala. e putin mai intunecata decat twilight (se inspira direct din arhivele Inchizitiei Spaniole), dar are o atmosfera de epoca superba, cu contese si nobili, o poveste de dragoste frumoasa si tragica, surprize, suspans, mister, tot ce ii trebuie. Ma bucur ca avem asa ceva si in Romania. Am inteles ca in toamna va aparea si Cararea neagra, de acelasi autor. Abia astept.

dyenutzza
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Joi 07 29, 2010 10:13 pm
    Titlul subiectului:

Mi-ar plăcea să spuneți mai mult despre cărțile pe care le recomandați, nu doar titluri că așa nu prea convingi pe cineva să citească o carte.

Bun, ultimele cărți sunt primele romane ale lui Conan Doyle cu Sherlock Holmes bineînțeles. xD Pe mine una m-a captat de prima dată perfecțiunea în gândire, ideile și logica detectivului mai mult decât faimos în literatură. Un studiu în roșu este un roman în două părți care se îmbină foarte interesant și expune cazul unei crime destul de misterioase. Al doilea, Semnul celor patru are la bază tot o crimă din cauza unei comori foarte mari. Mi-au plăcut cărțile și le recomand iubitorilor de gen polițist, mister și puțin umor pe ici pe colea, de ce nu? Și nu în ultimul rând iubitorilor lui Sherlock.

adinatatar
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 20/07/2010
Mesaj Trimis: Lun 08 02, 2010 11:42 pm
    Titlul subiectului:

dyenutzza a scris:
Mi-ar plăcea să spuneți mai mult despre cărțile pe care le recomandați, nu doar titluri că așa nu prea convingi pe cineva să citească o carte.

Bun, ultimele cărți sunt primele romane ale lui Conan Doyle cu Sherlock Holmes bineînțeles. xD Pe mine una m-a captat de prima dată perfecțiunea în gândire, ideile și logica detectivului mai mult decât faimos în literatură. Un studiu în roșu este un roman în două părți care se îmbină foarte interesant și expune cazul unei crime destul de misterioase. Al doilea, Semnul celor patru are la bază tot o crimă din cauza unei comori foarte mari. Mi-au plăcut cărțile și le recomand iubitorilor de gen polițist, mister și puțin umor pe ici pe colea, de ce nu? Și nu în ultimul rând iubitorilor lui Sherlock.

da, conan doyle e un autor extraordinar, iar holmes e senzational. cele doua carti mentionate de tine sunt cele mai bune cu holmes. mai sunt excelente cainele din baskerville, vampirul din sussex, coama leului, omul care mergea in patru labe si multe altele, dar cred ca Un studiu in rosu ramane cea mai mare realizare.
legat de acest subiect, maurice leblanc a scris niste carti cu... herlock sholmes. sunt foarte bune, la fel de bune ca ale lui doyle. incearca Arsene Lupin contra lui Herlock Sholmes sau Secretul triunghiului normand, o sa iti placa. de asemenea, cartea lui Oliviu Craznic mentionata mai sus are o intriga politista complexa, cu deductii si investigatii. Domnul Lecoq de Gaboriau si Crimele din strada Morgii de Poe sunt cam la fel, de altfel din ele s-a inspirat doyle.
in sfarsit, doyle are si multe alte carti bune pe langa holmes, incepand cu Lumea pierduta, o carte de aventuri cu dinozauri, si terminand cu O drama sub Napoleon, un excelent roman istoric...
p.s. ma bucur sa aud de o admiratoare a lui holmes. credeam ca sunt singura.

dyenutzza
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mar 08 03, 2010 12:41 pm
    Titlul subiectului:

Cum să fii singura, Adina? Very Happy Multumesc de recomandări, urmează să citesc și celelate doua romane cu Sherlock plus restul de povestiri care mi-au rămas.

florip
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 25/08/2010
Mesaj Trimis: Mie 08 25, 2010 12:27 pm
    Titlul subiectului:

momentan citesc Rugati-va sa nu va creasca aripi de Octavian Paler - o carte usor de citit, o carte care te trimite in trecut, in copilarie.

laurap1807
Veteran
Veteran
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 31/03/2008
Mesaj Trimis: Mie 08 25, 2010 1:53 pm
    Titlul subiectului:

Fight Club. GENIALA !! daca filmul mi s-a parut dur, cartea e si mai si. doar ca pe cat e de dura actiunea, atata e de geniala, iar finalul este absolut mindblowing. e un must read categoric !

in momentul de fata citesc Lisey's Story de Stephen King. foarte interesanta!! abia astept sa ajung la partile creepy ale actiunii Twisted Evil

cristal_angel1242
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 26/06/2010
Mesaj Trimis: Sam 08 28, 2010 2:34 pm
    Titlul subiectului:

eu recomand cartile twilight saga...sunt diferite de film ...sunt superbee:x
si the vampire diares sunt frumoase

eu acum citesc "Dragoste la prima vedere"Nicholas Sparks

laurap1807
Veteran
Veteran
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 29, 2010 3:55 am
    Titlul subiectului:

waaay, cristal !! sa-mi spui si mie cum e cartea Dragoste la prima vedere dupa ce iti faci o idee te rog . am tot vrut sa o cumpar dar nu am apucat.
stiu ca celelalte romane ale lui sunt absolut divine asa ca nu ma astept nici asta sa fie mai prejos Very Happy

cristal_angel1242
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 26/06/2010
Mesaj Trimis: Dum 08 29, 2010 11:58 am
    Titlul subiectului:

cartea e suuperba...primele 50 de pagini...mmm nu e ce iesit din comun..povestire si cam atat....apoi ..e absolut superba...nici nu`ti vine sa o lasi din mana ....are un final la care nici nu ma asteptam..dar te las sa o citesti...Smile

chiar ti`o recomand...

app...voi de unde va cumparati cartile?

dyenutzza
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 29, 2010 12:32 pm
    Titlul subiectului:

Cărțile astea noi, gen Twilight, Cronicile Vampirilor nu se găsesc la bibliotecă și singura soluție e să le cumperi, deși eu nu dau banii pe așa ceva.

În general le citesc de la bibliotecă, iar unele mi le cumpăr de la anticariat. Și mai citesc cărți de la Polirom, le iau când sunt la promoție la librărie. Laughing

laurap1807
Veteran
Veteran
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 08 30, 2010 5:39 pm
    Titlul subiectului:

de cele mai multe ori apelez la magazine gen Carturesti sau Diverta, dar nu ocolesc nici anticariatele...
am inteles ca faimosul site Amazon face livrari si in Romania, dar nu am incercat inca. ideea e ca sunt muult mai ieftine decat la noi, deci ar fi mai avantajos.

cartivechi
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 01/09/2010
Mesaj Trimis: Mie 09 01, 2010 2:03 pm
    Titlul subiectului: Tot de paler

florip a scris:
momentan citesc Rugati-va sa nu va creasca aripi de Octavian Paler - o [url=http://***.elefant.ro]carte[/url] usor de citit, o carte care te trimite in trecut, in copilarie.

Eu am inceput Mitologii subiective, de Paler

E mai grea, dar imi place foarte mult.

Ce crezi ca ar mai merita citit de Paler?

allamia
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 08/07/2009
Mesaj Trimis: Mar 10 05, 2010 11:19 am
    Titlul subiectului:

O sa raspund eu referitor la Paler.
Sunt multe bine de citit si de recitit in functie de varsta si de preocupari.
"Viata pe un peron", "Scrisori imaginare", "Viața ca o coridă" etc.
Sau, daca exista chef de filosofii: "Calomnii mitologice"
Si, mai frumos, "Convorbiri cu Octavian Paler (conlocutor Daniel Cristea-Enache)", aparuta la Editura Corint, in 2007
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect
Creaza un subiect nou
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 19 din 20
Du-te la pagina Anterioara  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Urmatoare

Du-te la pagina :
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum