Cosmetica si machiaj Frumusete

Ghid de manichiura pentru incepatoare

Ghid de manichiura pentru incepatoareParte din rutina zilnica, aplicarea si intretinerea manichiurii este un proces destul de complex, care ajuta insa decisiv la obtinerea unui plus de frumusete prin afisarea constanta a unor maini bine ingrijite, curate si usor senzuale.

Primul pas obligatoriu de urmat in realizarea manichiurii este curatarea unghiilor si taierea acestora la lungimea si forma dorita, care sa complimenteze de minune atat mainile cat si degetele. Tot acum se indeparteaza si lacul vechi sau alte resturi de la sedintele anterioare de intretinere a unghiilor.

Unghiile nu se taie in mare graba si nici nu se apeleaza la instrumente vechi sau la tot felul de pile metalice ori foarfece butucanoase. Intrucat unghiile se pot deteriora foarte usor, este de asemenea de preferat muierea lor prealabila in creme hidratante sau apa calduta cu uleiuri speciale atat pentru a se pili usor cu o pila cu smirghel cat si pentru a se indeparta cu delicatete pielita de pe unghii.

Pentru curatarea unghiilor si indepartarea pielitei se apeleaza intotdeauna la betigase invelite cu vata sau prevazute cu un capat cauciucat si tot astfel se indeparteaza si pielita si nu prin taiere sau agresare cu ustensile dure, metalice.

Niste unghii netede, cu margini bine pilite si regulate vor permite apoi aplicarea bazei de unghii transparente, care sa le apere de socuri si sa previna ingalbenirea lor. Practic acum se izoleaza unghiile de orice atac exterior si este vorba despre o operatie de asemenea obligatorie, premergatoare aplicarii lacului de unghii.

Vine si randul lacului de unghii, care se va aplica incepand cu degetele de la extremitati si abia apoi trecand catre degetele intermediare. Lacul se aplica intotdeauna din trei miscari sigure, incepand de la baza unghiei inspre varf. Aceasta operatie se face de doua ori, primul strat trebuind sa fie si mai gros decat al doilea.

Dupa uscarea completa a lacului se pot indeparta neregularitatile cu putina vata umezita si apoi se poate trece si la lustruirea unghiilor cu un material potrivit, de preferat piele. Alternativ, doritoarele pot apela si la un lac special de intarire, transparent, care sa protejeze de fapt lacul colorat si sa confere si un plus de stralucire unghiilor.

Manichiura presupune intotdeauna folosirea unei truse cat mai complete, iar aici va trebui sa gasim intotdeauna bete de lemn invelite in vata, ustensile speciale pentru indepartarea lacului vechi, betisoare din lemn sau cauciuc pentru indepartarea pielitei, crema hidratanta pentru maini si unghii, foarfeci de manichiura, unghiere si clipsuri de taiat, solutia baza de unghii transparenta, lacul de unghii preferat si lacul special de intarire.

Manichiura se poate realiza acasa, cu sanse bune de succes daca se respecta toti pasii de urmat, fara graba, insa este recomandat ca macar o data pe luna sa se faca o vizita si la salonul de cosmetice, unde profesionistele de aici sa corecteze eventualele erori si sa asigure o intretinere corecta a unghiilor. Pentru motive de igiena se poate apela la propria trusa de manichiura, dar ajutorul profesionistilor este chiar si asa de dorit.
     
Suplimentar, pentru sanatatea unghiilor se recomanda si tratamente de spa cu sare de mare si alte substante utile, apelul constant la creme hidratante si uleiuri de calitate atat pentru degete cat si pentru unghii, aportul de vitamine din gama complex B precum si portul manusilor de protectie pe durata spalarii vaselor si a hainelor deoarece detergentul deterioreaza rapid nu doar manichiura, dar si unghiile.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu