| Utilizator | Mesaj |
|
dyenutzza Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 28/02/2009
draguta poezia |
|
dyenutzza Insomniac
aham.. |
|
dilemmaqueen Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 28/06/2006
Si eu o stiam pe a lui Neruda si imi placea. Imi mai "salvasem" si asta pe blog.. |
|
oana_mayo Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 18/12/2007
Nu prea imi plac poeziile,dar am o poezie preferata,Mama a lui Cosbuc. |
|
yannah Moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
A fost prima poezie pe care am invatat-o _________________ vacanta.soare.plaja.soare.vacanta. |
|
dyenutzza Insomniac
Eu stiu doar vreo 18 poezii de Eminescu |
|
yannah Moderator
Mi-a placut Eminescu..acu nu ma mai pasioneaza asa tare. Imi place Nichita, Arghezi, Bacovia, Baudelaire. Poezia lui Blaga mi-a placut dupa mult timp de la intelegerea filosofiei lui. Dar nu foarte foarte mult. _________________ vacanta.soare.plaja.soare.vacanta. |
|
idun Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/04/2006
Am avut un fix cand eram copil cu "La steaua" a lui Eminescu. Inca o mai stiu pe de rost. Bine, e scurta. Dar cam la atat se reduc cunostintele mele despre poezii. La orele de franceza din facultate, colegii mei care faceau franceza (eu eram la engleza) invatau pe poezii. Am asistat la o ora si mi-a placut. Nu pricepeam in totalitate, dar sunau asa frumos poeziile in franceza |
|
tzucalexa Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 02/02/2009
Nechita, Goga, ceva de la Blaga, si o țâră de Bacovia... imi vine acum in minte una care imi placea foarte mult.. Octavian Goga - Apus Duminica. Nu-i nimeni pe alee, Si-n împietrita pace vesperala, Stravechiul parc îmi pare-o catedrala, Altarul ei, un strat de orhidee. Muiat în blânda florilor sfiala, Jos, soarele s-a mai oprit sa steie, Cele din urma rosii curcubeie Se frâng pe-o alba cruce sepulcrala. Apune-apoi... Lin, una câte una, Vin umbrele peste copaci sa cada, Pân’ ce, târziu, din lac rasare luna. Lumina-i rece scalda palmierii, Când noi, ca doi eroi dintr-o balada, Sorbim imensul cântec al tacerii... |
|
yannah Moderator
Si eu o stiu, e cam singura poezie de Eminescu pe care o mai stiu!!! Aveam de invatat in clasa I o poezie de-a lui si nu stiam ce sa aleg. Apoi mi-a explicat unchiul meu cum stau lucrurile cu viteza luminii si mi-a placut mult _________________ vacanta.soare.plaja.soare.vacanta. |
|
oana_mayo Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 18/12/2007
Nu stiu dac v-am spus ce probleme am avut cu diriginta din liceu din cauza lui Eminescu. I-am spus intr-o ora de dirigentie,care-l avea pe Eminescu ca subiect,ca mie nu-mi place Eminescu. Si a incercat sa-mi arate cat de inculta sunt ca nu-mi place. Mi-a spus ca nici macar nu am citit poeziile lui si ca nu am de unde sa stiu daca-mi place sau nu,ca e impsibil sa nu-mi placa si ca eu sunt... De fapt imi placeau mult poeziile lui,dar am vrut sa-i vad reactia. She was a b.... |
| Mergi direct la: |
| Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum | Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Nu puteti descarca fisiere din acest forum |