Utilizator Mesaj

Pagina 2 din 2
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Du-te la pagina :

annabellee
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 09/06/2008
Mesaj Trimis: Mar 07 14, 2009 2:47 pm
    Titlul subiectului:
Raspunde cu citat (quote)

mai, da ce traditionaliste sunteti...eminescu, cosbuc.. Laughing Laughing
da, dintre clasici imi plac mult bacovia, nichita si arghezi.
cand eram mica, eram nebuna dupa alecsandri, eminescu, toparceanu, cosbuc... mi se pareau atat de desavarsite poeziile lor si atat de mult ma bucuram citindu-le si memorandu-le, ca m-am gandit intr-o zi "ce-ar fi sa fac si eu acelasi lucru frumos pt. ceilalti oameni, sa fac si eu poezii asa dragute, care sa-i bucure" asa ca, de 16 ani - chiar peste 3 zile fac acesti 16 anisori Laughing - tot scriu, si proza, dar mai ales poezie. numai ca de multisor nu mai fac poezioare "desavarsite", adica asa idilice si versificate cuminte.
dc. vreti sa aflati care mai e starea poeziei pe la noi acum, accesati ***.agonia.ro si aveti ce citi. desigur, nu tot ce straluceste e aur, dar oamenii se straduiesc, fiecare dupa puteri...sunt si eu pe acolo, dar cu numele din c.i., asa ca... Wink e si o biblioteca virtuala, cu scriitori consacrati.
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

yannah
Moderator
Moderator
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 01/08/2004
Mesaj Trimis: Mar 07 14, 2009 10:37 pm
    Titlul subiectului:

Eminescu, intr-adevar un mare traditionalist.

Bacovia, un mare clasic.

Nichita si Arghezi, unul neomodernist si unul modernist toata ziua mari clasici si ei.

Ma bucur ca mai sunt oameni care iubesc poezia, dar mi-as dori tare mult ca acei oameni sa foloseasca sensul propriu al cuvintelor. Cand este vorba despre poeti si spui traditionalist te duci la Pillat.

traditionalist/traditional e o nuanta destul de importanta aici.

allamia
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 08/07/2009
Mesaj Trimis: Mie 07 15, 2009 10:09 am
    Titlul subiectului:

Daca este vorba de respingerea "idilicului" sau a "traditionalismului" in sens de rima cuminte si desavarsire tematica, as recomanda un poet mai vechi (numai secolul XV Laughing): François Villon.
Merita, pentru cine n-a citit.

annabellee
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 07 18, 2009 12:42 am
    Titlul subiectului:

allamia a scris:
Daca este vorba de respingerea "idilicului" sau a "traditionalismului" in sens de rima cuminte si desavarsire tematica, as recomanda un poet mai vechi (numai secolul XV Laughing): François Villon.
Merita, pentru cine n-a citit.

exact, rima cuminte, ritm perfect, idei si mai cuminti Laughing Laughing
perfect de acord, villon ramane un nume de referinta in literatura universala, nici nu ai zice ca a trait si a scris cu atatea secole in urma Smile

annabellee
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 07 18, 2009 12:46 am
    Titlul subiectului:

yannah a scris:
Eminescu, intr-adevar un mare traditionalist.

Bacovia, un mare clasic.

Nichita si Arghezi, unul neomodernist si unul modernist toata ziua mari clasici si ei.

Ma bucur ca mai sunt oameni care iubesc poezia, dar mi-as dori tare mult ca acei oameni sa foloseasca sensul propriu al cuvintelor. Cand este vorba despre poeti si spui traditionalist te duci la Pillat.

traditionalist/traditional e o nuanta destul de importanta aici.

astea-s etichete. cum necum, eminescu a avut parte de o minte si de preocupari intelectuale la care ceilalti poeti amintiti nici macar nu visau. iar clasici sunt deja toti, nu doar bacovia. clasici prin calitatea a ceea ce au scris, fara legatura cu stilurile sau curentele detectate in timp.

yannah
Moderator
Moderator
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 01/08/2004
Mesaj Trimis: Dum 07 19, 2009 5:29 pm
    Titlul subiectului:

De-acord cu "clasic", ma aprinsesem cand am citit "traditionalist", era deja un curent prezent, deci "clasic" era natural tot un curent, la prima vedere.

Cat despre preocuparile intelectuale ale lui Eminescu, tot respectul si admiratia. Mai mult pentru asta decat pentru poezia lui, punctul meu de vedere.

Intrebare: Cum credeti ca ar trebui abordata literatura in invatamantul romanesc? In momentul de fata este un adevarat haos, speciile si genurile sunt amestecate, curentele si cronologia la fel.

annabellee
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 07 25, 2009 11:55 am
    Titlul subiectului:

au, serios..? pai ce-au facut astia cu manualele si programa, le-au si distrus?? as vrea sa ma pronunt, dar chiar nu mai am habar care e situatia concreta in scoli. pe vremea mea, lucrurile stateau chiar foarte bine, cel putin la limba romana. ma rog, eu vorbesc din pdv al unei foste tonitziste, ca poate prin alte licee erau probleme si atunci...da uite ca m-am referit strict la liceu, am uitat de gimnaziu Laughing , probabil fiindca am tot vb. pe aici de rebreanu, pe care l-am studiat in liceu, ocazie cu care am citit cam tot ce se cunoaste scris de el (in paranteza fie zis, e singura metoda valabila de a-ti crea o pojghita de cultura, ca dc. sari de la tolstoi - oricare dintre ei Laughing - la daudet, apoi la kafka si dupe la slavici, la recomandarea binevoitoare a cate unui amic....se alege praful anarhiei de tot Twisted Evil

annabellee
Copilas
Copilas
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 07 25, 2009 11:58 am
    Titlul subiectului:

adaug un off, cu toate scuzele de rigoare...aveam o colega la ultimul serviciu, care m-a surprins intr-o zi cu intrebarea: "si voi ce ati mai citit in ultima vreme? recomandati-mi si mie o carte buna...da sa nu fie roman de dragoste sau psihologic sau politist" Shocked Shocked

alice_w
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 24/09/2009
Mesaj Trimis: Joi 09 24, 2009 9:10 pm
    Titlul subiectului:

yannah a scris:
De-acord cu "clasic", ma aprinsesem cand am citit "traditionalist", era deja un curent prezent, deci "clasic" era natural tot un curent, la prima vedere.

Cat despre preocuparile intelectuale ale lui Eminescu, tot respectul si admiratia. Mai mult pentru asta decat pentru poezia lui, punctul meu de vedere.

Intrebare: Cum credeti ca ar trebui abordata literatura in invatamantul romanesc? In momentul de fata este un adevarat haos, speciile si genurile sunt amestecate, curentele si cronologia la fel.

@yannah, felicitari pentru perspectiva deschisa in care privesti!

EMINESCU INTERZIS. GINDIREA POLITICA
http://issuu.com/romania/docs/eminescu_interzis

ECONOMISTUL NATIONAL MIHAI EMINESCU
http://issuu.com/romania/docs/spre_eminescu

Copierea acestor carti este neingradita si gratuita. (CopyFREE)
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului

alinateodorescu
Bebelus
Bebelus
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 15/07/2011
Mesaj Trimis: Mie 08 24, 2011 7:48 am
    Titlul subiectului:

frumoase poeziile...Nu stiu de ce dar cand vad o poezie imi aduce aminte de scoala! Sad vremuri frumoase
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Viziteaza site-ul autorului
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect
Creaza un subiect nou
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 2 din 2
Du-te la pagina Anterioara  1, 2

Du-te la pagina :
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum