| Utilizator | Mesaj |
|
annabellee Copilas
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 09/06/2008
da, dintre clasici imi plac mult bacovia, nichita si arghezi. cand eram mica, eram nebuna dupa alecsandri, eminescu, toparceanu, cosbuc... mi se pareau atat de desavarsite poeziile lor si atat de mult ma bucuram citindu-le si memorandu-le, ca m-am gandit intr-o zi "ce-ar fi sa fac si eu acelasi lucru frumos pt. ceilalti oameni, sa fac si eu poezii asa dragute, care sa-i bucure" asa ca, de 16 ani - chiar peste 3 zile fac acesti 16 anisori dc. vreti sa aflati care mai e starea poeziei pe la noi acum, accesati ***.agonia.ro si aveti ce citi. desigur, nu tot ce straluceste e aur, dar oamenii se straduiesc, fiecare dupa puteri...sunt si eu pe acolo, dar cu numele din c.i., asa ca... |
|
annabellee Copilas
astea-s etichete. cum necum, eminescu a avut parte de o minte si de preocupari intelectuale la care ceilalti poeti amintiti nici macar nu visau. iar clasici sunt deja toti, nu doar bacovia. clasici prin calitatea a ceea ce au scris, fara legatura cu stilurile sau curentele detectate in timp. |
|
yannah Moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
De-acord cu "clasic", ma aprinsesem cand am citit "traditionalist", era deja un curent prezent, deci "clasic" era natural tot un curent, la prima vedere. Cat despre preocuparile intelectuale ale lui Eminescu, tot respectul si admiratia. Mai mult pentru asta decat pentru poezia lui, punctul meu de vedere. Intrebare: Cum credeti ca ar trebui abordata literatura in invatamantul romanesc? In momentul de fata este un adevarat haos, speciile si genurile sunt amestecate, curentele si cronologia la fel. _________________ vacanta.soare.plaja.soare.vacanta. |
|
annabellee Copilas
au, serios..? pai ce-au facut astia cu manualele si programa, le-au si distrus?? as vrea sa ma pronunt, dar chiar nu mai am habar care e situatia concreta in scoli. pe vremea mea, lucrurile stateau chiar foarte bine, cel putin la limba romana. ma rog, eu vorbesc din pdv al unei foste tonitziste, ca poate prin alte licee erau probleme si atunci...da uite ca m-am referit strict la liceu, am uitat de gimnaziu |
|
annabellee Copilas
adaug un off, cu toate scuzele de rigoare...aveam o colega la ultimul serviciu, care m-a surprins intr-o zi cu intrebarea: "si voi ce ati mai citit in ultima vreme? recomandati-mi si mie o carte buna...da sa nu fie roman de dragoste sau psihologic sau politist" |
|
alice_w Bebelus
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 24/09/2009
@yannah, felicitari pentru perspectiva deschisa in care privesti! EMINESCU INTERZIS. GINDIREA POLITICA http://issuu.com/romania/docs/eminescu_interzis ECONOMISTUL NATIONAL MIHAI EMINESCU http://issuu.com/romania/docs/spre_eminescu Copierea acestor carti este neingradita si gratuita. (CopyFREE) |
|
alinateodorescu Bebelus
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 15/07/2011
frumoase poeziile...Nu stiu de ce dar cand vad o poezie imi aduce aminte de scoala! |
| Mergi direct la: |
| Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum | Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Nu puteti descarca fisiere din acest forum |