Utilizator Mesaj

Pagina 1 din 5
Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Urmatoare

Du-te la pagina :

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/02/2006
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 9:56 pm
    Titlul subiectului: Noi si soacra/socrul
Raspunde cu citat (quote)

Noi si soacra/socrul. Subiect controversat.Si asta fiindca unii nu recunosc adevarul sau poate ca unii sau ma rog,unele,chiar au noroc.
Grea e viata in general dar si mai grea e viata cand stai cu soacra sau socrii sub acelasi acoperis.
O prietena de-a mea mi-a povestit ca in momentul in care ea a intrat in casa soacrei ,soacra a incetat sa mai faca ceva.Toate i-au revenit ei.Dar ea a avut noroc pana la urma.A plecat de acolo,s-a dus la casa ei.Si culmea,cu ajutorul soacrei.Si-a dat seama soacra intr-un final ca lucrurile nu merg in directia buna si i-a ajutat sa aibe casa lor.Voi ati reusi sa traiti linistite?
Cum va intelegeti voi cu socrii? Ce relatii aveti?

Ultima modificare efectuata de catre havena la Lun 08 24, 2009 9:56 am, modificat de 1 data in total
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 10:25 pm
    Titlul subiectului:

Sper sa ma intelegeti daca peste un timp veti vedea de aici sters jumatate de topic sau treisfert.Sau modificat.O sa las o vreme scurta asa cum e dupa care ramane doar esentialul topicului.

tzucalexa
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 02/02/2009
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 10:53 pm
    Titlul subiectului:

cam asa sunt majoritatea

Ultima modificare efectuata tzucalexa la Sam 01 30, 2010 9:42 am, modificat de 2 ori in total
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 11:01 pm
    Titlul subiectului:

Chiar ca nu inteleg...si sincer pe a ta nici atat.
Tu chiar ai trecut peste multe lucruri,lucruri mai grele ca ale mele si ar fi trebuit sa iti fie cu adevarat recunoscatoare.

tzucalexa
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 11:05 pm
    Titlul subiectului:

eu m

Ultima modificare efectuata de catre tzucalexa la Sam 01 30, 2010 9:42 am, modificat de 1 data in total

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 08 23, 2009 11:16 pm
    Titlul subiectului:

Eu incep sa-mi pierd speranta de a avea casa mea si am ajuns ca de fiecare data cand aud ca o cunostinta si-a cumparat un apartament sau a mostenit o casa etc sa sufar si sa-mi vina sa plang ca eu nu am norocul asta.Am ajuns in situtia asta si mi se pare asa de stupid...
Un alt lucru ce e sigur la noi este ca avem stiluri de viata total diferite, eu si cu ei.Eu spal vasele dupa ce mananc aproape mereu,cu exceptia momentelor in care sunt chiar foarte obosita dupa serviciu,ei in schimb sunt exact opusul.Atunci cand se aduna,le spala.Sau noi, mai bine zis! Si mai sunt multe.Eu nu pot sa traiesc asa...

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 10:16 am
    Titlul subiectului:

Findca de aseara si pana la ora asta s-a citit asa de mult postul m-am vazut obligata sa-l modific deja.Desi in mesajul Alexei ...Dar nah,am discutat si cu ea sa-mi dea o mana de ajutor Smile .

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/04/2006
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 10:54 am
    Titlul subiectului:

Havena, soacrele sunt tot femei. Ca tine. La un moment dat vei ajunge si tu soacra. Sau cel putin asta speri, nu. De ce e atat de greu de crezut ca nu toate femeile ajung nesuferite? E normal sa ai dificultati cu persoana cu care locuiesti. Ai mai locuit cu careva pana acum? Eu am impartit apartamente cu diverse persoane si intodeauna apar discutii. Logic ca atunci cand locuiesti la soacra ceva te va calca pe bataturi, mai ales pentru ca esti la ea acasa si mai exista si o difenta de generatii. Dar asta nu inseamna ca e ceva neinregula cu soacrele.

Soacra mea e o femeie extraordinara. Umila si foarte harnica. Are intodeauna cele mai bune intentii. Dar e agasanta si obositoare. Prea serviabila. Obosesc spunand "Nu, multumesc. Nu mai imi este foame. Nu mai pot sa mananc. Dar pot sa imi strang si singura lucrurile. Stiu si eu sa calc"... nu imi place sa isi bage cineva mana in lucrurile mele. Cei la care locuiesc acum au avut o bunica in vizita. Era la fel. Vroia sa imi spele hainele si eu nu stiam cum sa ii explic ca nu imi place sa umble o persoana straina in chiloti mei murdari... Dar ziceam de soacra'mea. Sotul surorii pretenului a injurat-o. Nu si-a dat seama ca era in spatele lui si a zis ceva de dulce. Saraca femeie s-a facut ca nu aude (si va garantez ca a auzit perfect). S-a intristat putin, dar a reusit sa treaca peste. Nu stiu cum. Eu cred ca l-as fi urat pe veci. Dar ea a fost capabila sa se comporte in continuare frumos cu el. Partea pozitiva este ca asa i-a castigat omului respectul.

Nu as putea locui cu ea. E prea invarsta. Dar e ok. Socrul meu e prea mistocar. Ceea ce e ok, daca il vad din cand in cand. Cred ca m-ar dispera sa il vad in fiecare zi.

E normal fiecare sa stea la casa lui. E normal sa existe nemultumiri si frustrari cand nu ai casa ta. Dar de ce dai vina pe soacra? Nu e menirea ei sa te faca pe tine sa te simti bine la ea in casa.

dory_b28
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 09/11/2006
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 10:58 am
    Titlul subiectului:

Have , tu stii parerea mea....nu e de stat nici cu mama , nici cu soacra.Dar atunci cand nu ai alternativa , trebuie sa incerci sa impaci si capra si varza.Eu as merge pe varianta asta: discutie serioasa cu partenerul pt a ne intelege si a ne pune de acord ; o data pusi de acord , EL trebuie sa abordeze subiectul cu parintii lui.Pasul doi - un apartament /casa mare poate fi "impartit" , in sensul ca parintii au camera , bucatarie ,baie ...tinerii au si ei aceleasi conditii(am vazut apartament de bloc la care una din camere a fost transformata in bucatarie).
Eu traiesc linistita , am casa mea , dar sunt sigura ca nu m-as fi inteles cu socrii, nu as fi putut sta cu ei nici o luna macar.Daca nu am fi avut locuinta noastra , probabil ca mariajul nostru nu ar fi tinut prea mult.Eu sunt genul de om care tace , inghite multe , dar cand se umple paharul iasa explozie.

Restaurantul de acasa

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/04/2006
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 11:30 am
    Titlul subiectului:

eu zic ca trebuie sa inveti butoanele, daca esti obligata sa locuiesti asa. dar eu tot nu inteleg de ce nu se gaseste o solutie. e evident ca lucrurile nu pot ramane asa.

tzucalexa
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 11:57 am
    Titlul subiectului:

si totusi ideea

Ultima modificare efectuata de catre tzucalexa la Sam 01 30, 2010 9:43 am, modificat de 1 data in total

mik15
Veteran
Veteran
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 02/01/2008
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 12:38 pm
    Titlul subiectului:

corect, dory, nu e de stat nici cu mama, nici cu soacra.cum zice un amic de-a meu din maramuresh, "pe asta lume bine-i fieshtecare cu haia mine-sa" Laughing si e super corect.

alexa, d-aia faceau nemtzii casa dubla, ca fiecare generatzie sa fie separata-daca potzi sa te mutzi acolo, fa-o-clar va fi mai bine.de regula, is doua bucatarii in acest caz-si atunci multe chestii se evita.ii o vorba de la moldoveni'omu la casa lui ishi pune izmenele-n cui"-si cam asha e bine sa fie, sa nu puna nima intrebari timpite"da d c aia, da ailalata..." etc, etc, de te iau totzi dracii...

acuma, povestea chiriei-corect,mare lucru nu-tzi ramine intr-un orash mai mare-dar ai mai multe sanse de a pastra relatzia, decit stind cu socrii.vorbesc pe general-eu am stat 2 ani si ceva cu socrii fostei sotzii, nu erau deloc oameni rai, dar fiecare ii cu ale lui-si efortul de adaptare uneori e mai mare decit ai vrea.am trait mult prin diverse locatzii, din cauza carierei militare, si nu-s obishnuit sa-mi faca cineva una sau alta-iar fosta soacra le facea ea, deshi o rugasem sa nu se intimple astfel-insa n-aveai cu cine vorbi.nu de aci a fost problema, ci din felul in care vedeam acel loc, socotind ca ar tb modificate unele -altele si evident, existind opozitzie.ma siciia ca noi am fi platit-deshi socrii erau oameni avutzi-insa cind propui, plateshti, nu?nu s-a putut si casa aia batrineasca devenise apasatoare.

oricum, cu viitoarea soacra nu voi sta neam-veci, egal cit de fata de treaba ar fi, si nici in casa nevestei-ca n-am chef sa vie careva sa zica ca e casa lui si sa fac nush ce si nush ce nu...oricum e posibil sa aiba ceva opozitzie de fond din cauza diferentzei de virsta intre mine si madame, si vor bufni astea pe alta parte.asha ca...

sau voi adopta modelul unui fost vecin, care locuia intr-o casa in care baia era comuna, la capatul coridorului-ala pleca gol pushca, numa cu sosetele-n picioare, de-a lungul coridorului-motivind ca altfel nu-i cade bine dushul Laughing -si salutind doamnele vecine respectuos de la intilnea...

oricum, nici madame a mea nu-i moale, asha ca...se vor rezolva toate Wink

tzucalexa
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 12:41 pm
    Titlul subiectului:

mik...

Ultima modificare efectuata de catre tzucalexa la Sam 01 30, 2010 9:43 am, modificat de 1 data in total

andayn
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 02/06/2008
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 12:43 pm
    Titlul subiectului:

foarte bun subiect have, bravo!

ACUM SA VA ZIC SITUATIA MEA.. "soacra " socrii" in cazul meu sunt chiar parinti mei, cu ei am genul acesta de discutii de care amintiti voi, de neplaceri..si inconvenienturi, neajunsuri..si vad si ma deranjeaza vorbele lor atitudinea lor, conceptiile invechite..cu greu i-am adus mai aproape de conceptiile si parerile mele..
de exemplu mama nu se astepta sa fac mincare mai buna ca ea vreo data...mereu imi zicea ca niciodata nu o sa o pun la masa..si acum daca vede ca fac mai bun ca ea..si doar is ficasa..ar trebui sa fie multumita, mereu gaseste un cusur ceva ce nu-i place...
tata comenteaza ca iubitul vine tirziu de la munca, ca iesim des si nu spunem unde...ca nu vrea sa-si ia masina..si are mai multi pitici

iubitul meu are doar mama, care e despartita de mult de taicasu, sora lui are apartament la bucuresti unde e si maritata si are si un baietel de 11 luni, si nu are absolut nici o pretentie asupra apartamentului in care sta mama sa si cu iubitul meu(teoretic sta acolo, practic sta la mine).

soacra mea este o femeie credincioasa, care la rindul ei a suferit mult din cauza soacrei..de fapt aceasta din urma a fost motivul despartirii ei de sot, si acum nu comenteaza, nu face nik, fara a intreba, face ce vrem noi, ca am sta si acolo o perioada..si niciodata nu s-a bagat in vreun fel intre noi, mereu mi-a tinut partea daca aveam dreptate, in concluzie..daca ar fi sa aleg intre ai mei si soacra..as alege soacra, chiar daca conditiile de la mine sunt de 10 ori mai bune, sa convetuiesc cu sotul in casa parintilor..ar duce negresit la divort.. Rolling Eyes

tzucalexa
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 08 24, 2009 1:35 pm
    Titlul subiectului:

deci uite caz unde se aplica si invers Rolling Eyes

nici eu nu as putea sta cu sotul si parintii Confused
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza: