Utilizator Mesaj

Pagina 1 din 20
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 18, 19, 20  Urmatoare

Du-te la pagina :

sweet_disaster
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 03/02/2006
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 3:39 pm
    Titlul subiectului: Ce carti ati mai citit...recomandari...
Raspunde cu citat (quote)

Very Happy aici poate posta si idun..si chiar pare interesant!

eu anul asta am citi...al cincilea munte,zahir,manualul razboinicului luminii,la raul piedra am sezut si am plans...si enigma otiliei.d g calinescu!iar primele d coelho... Smile

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/04/2006
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 4:25 pm
    Titlul subiectului:

Multumesc! Chiar esti sweet. Ma intreb unde e disaster?

Eu acum citesc "Emma" de Jane Austin. Anul asta am mai citit.
- "Ratiune si Simtire" si "Mandrie si Prejudecata", tot de Jane Austin;
- "Fundatia" (primele 4 carti, cred ca mai sunt vreo 2) si "Eu, Robotul" de Asimov;
- "Cartea rasului si a uitarii" de Milan Kundera;
- "Zahirul" de Cohelo; (am citit anul trecut de el si "Veronica se hotaraste sa moara", "11 Minute", "La raul piedra am sezut si am plans", "Alchimistul");
- si... ultima carte despre "Harry Potter" (am un fratior de varsta cu Harry Potter, parca cresc impreuna, asa ca avem toate cartile si flimele)

Nu stiu daca uit vre una... eu m-am apucat destul de tarziu de citit asa ca acum recuperez. Pt ca nu sunt acasa simt nevoia sa citesc.

Dar, o lista poate face oricine. As fi vrut sa vorbesc despre carti.

Ti-a placut "Zahirul"? Eu sunt un pic satula de Cohelo. Dar s-ar putea sa intereseze mai mult decat Asimov. Nu mi-a placut "11 Minute". Sfarsitul era prea banal, parca luat din filme americane. Dar mi-a placut "Veronica se hotaraste sa moara". Poate ca se potrivea mai mult cu mine. Cand am citit "Zahirul" mi s-a parut ca personajul principal semana prea mult cu el. Stiu ca Cohelo a sustinut ca nu e o carte bibliografica, dar erau asa de multe amanunte comune cu viata lui incat am ajuns sa cred ca desii poate evenimentele povestite in carte nu ii s-au intamplat lui, el, ca pesoana, e identic cu personajul principal. Daca tin eu minte, parca numele personajului nu este spus niciodata. Si cumva mi se-a parut ca daca asta este firea lui cu adevarat, nu vreau sa ii mai citesc cartile. Desi m-ar fi tentat totusi "Diavolul si Donisoara Prym".
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

dana
Adolescent rebel
Adolescent rebel
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 01/08/2004
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 5:13 pm
    Titlul subiectului:

Eu am cititi Alchimistul cu mult inainte sa se iste nebunia cu cartile astea...si la vremea respectiva mi-a placut (eram pe undeva in liceu cred)
Apoi a inceput sa ma plictiseasca respectivul Confused

Asimov e marea mea dragoste Embarassed , am citit seria Fundatiei de inspe ori, si mi-a placut de fiecare data, la fel si seria cu Robotii, si restul cartilor scrise de el.

Acuma citesc Memoriile unei gheise, si pot sa imi spun ca imi place de nu stiu cate ori mai mult decat filmul. Si filmul a fost ok, insa cartea e super, super...

Harry Potter iar mi-a placut, din nefericire am auzit ca s-ar putea ca ultima carte sa apara de abia in 2008 Confused ceea ce e taaaare departe Sad

dana
Adolescent rebel
Adolescent rebel
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 5:14 pm
    Titlul subiectului:

Ah! Si pentru a afla despre Oscar de la Renta, Escada, Dior Embarassed etc recomand seria Shopaholic, dar in engleza.
In romana suna dezastruos, mult din umorul autoarei este estompat si se pierde in niste expresii mai mult decat dubioase in romana Confused

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 5:39 pm
    Titlul subiectului:

uau... un amestec incantator. Nu reusesc sa gasesc persoane care citesc genuri atat de diferite.

Mi-a placut Asimov, foarte mult chiar. Dar nu este totusi un pic cam simplut? Subiectul e foarte interesant, dar felul in care scrie... parca e cumva lipsit de stil. Omul a avut idei bune. Si in timp si-a cizelat nitel felul de a scrie, dar nu as putea spune ca e un scriitor bun. Se vede diferenta intre Preludiul Fundatiei, care din cate am inteles eu a fost scrisa mai tarziu si Fundatia.

Cat despre Harry Potter... Prima mi se pare superba. dar nu inteleg de ce atmosfera devine din ce in ce mai intunecoasa iar el din ce in ce mai nervos. Mi se cam pare mie ca Joanne Rowling s-a cam plictisit de Harry Potter, dar prin contract e obligata sa scrie toate cele 7 carti. Totusi cred ca nu ar lasa o impresie prea buna, daca seria nu se termina cu o carte reusita. Pentru cariera ei, ar tb sa-si dea silinta.

dana
Adolescent rebel
Adolescent rebel
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 6:11 pm
    Titlul subiectului:

Da, Preludiul e ultima scrisa, ca un fel de incheiere.
Mie din contra, mi se pare ca are un stil foarte simplu, concis, si pe de alta parte transmite exact ideile si sentimentele pe care vrea sa le transmita.
In plus mi se pare fenomenal cum a reusit sa conceapa intreg universul Fundatiei, legat si de cel al Robotilor intr-un final, fara totusi a apela la diverse artificii stiintifico-fantastice, si la diverse inventii cu greu de crezut (eu nu sunt fan SF totusi, multe din cartile SF care le-am citit mi s-au parut greu de digerat din cauza numeroaselor elemente bagate de-a valma intr-o carte, doar pentru a crea un univers total artificial).

De aia mi-a si placut, pentru ca nu se pierde in formulari pompoase cu iz de filozofie (vezi Coelho), ci isi prezinta povestea intr-un stil simplu, cu haz de multe ori. (btw: eu am citit traducerea Nemira, cea Teora am inteles ca este mult mai slaba, pe alocuri, unde am gasit am citit in engleza, varianta care o prefer mereu Cool ).

De aia a si avut un asa succes ca autor de popularizare a stiintei (nu stiu daca stii dar este unul din cei mai prolifici autori din secolul trecut, avand nenumarate (aici ma refer la ordinul sutelor) carti de stiinta pe intelesul tuturor, atat pentru copii, cat si pentru adulti) reusind sa faca sa para simple chiar si idei si notiuni avansate de fizica, chimie etc

sweet_disaster
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Vin 05 12, 2006 6:40 pm
    Titlul subiectului:

e intr-adevar tare plictisitor la un moment dat...coelho...de aceea am facut o pauza si am citit enigma otiliei Smile ...acum ceva timp am inceput crima si pedeapsa d dostoievski....dar poate in vacantza sa am timp d ea...e si cam grea...cu o nota d psihologie...

emilia20
Veteran
Veteran
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 19/02/2006
Mesaj Trimis: Sam 05 13, 2006 5:12 pm
    Titlul subiectului:

sweet ai citit Rosu si negru de Stendhal?e super misto...

sweet_disaster
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 05 13, 2006 5:16 pm
    Titlul subiectului:

nu...n`am citit-o.... Smile dar nu e timpu` perdut

Alinta
Mamica moderator
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/11/2005
Mesaj Trimis: Sam 05 13, 2006 5:50 pm
    Titlul subiectului:

Daca ati sti cat va invidiez ca aveti timp sa cititi, eu am reusit sa citesc aproape toata colectia lui Coelhio si asta pe trenuri, cand ma duceam la facultate, ca in rest, cel putin in ultimii ani, plec dimineatza de acasa si ajuns seara cand sunt rupta de oboseala si dupa o baie fierbinte, adorm instantaneu! Acum mi-am luat concediu medical sa pot invata pentru sesiune, dar in rest ... dar mi-am promis ca atunci cand voi termina cu scoala ma voi apuca din nou de citit. Mi-a placut mai mult literatura engleza, Litera stacojie - Nathaniel Hawthorne, Mandrie si prejudecata - Jane Austen, Marile sperante - Charles Dickens (am adorat cartea si filmul), Jane Eyre - Charlotte Bronte, La rascruce de vanturi - Emily Bronte, Herman Melville - Moby Dick, Tess D'Urberville - Thomas Hardy
etc. Nu ma dau in vand dupa sf-uri desi filmul Stapanul Inelelor mi-a placut si putin Harry Potter .... a si l-am adorat pe Shakespeare!

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 05 14, 2006 3:38 pm
    Titlul subiectului:

Da, timpul pare sa ne fie mereu dujman. Eu sunt in urma rau cu cartile, pt ca primi mei 20 de ani nu prea m-am atins de ele. Am inceput la un moment dat dintr-o incercare timida si am devenit dependenta pe cand munceam la banda intr-o fabrica de constructii de masini. 8 ore pe zi stateam la banda si faceam aceasi operatie de cateva sute de ori. Dupa primele doua zile am invatat sa fac totul mecanic si tb sa imi unplu mintea cu ceva pt ca altfel imi analizam viata (si a mea si a celor din jurul meu) pana cand dadeam in depresii. Cartile ajuta enorm. De mule ori imi spuneam ca daca am de invatat nu tb sa cittesc decat pt materia respectiva. La un moment dat am remarcat ca cititul de dragul cititului nu are nici o lergatura cu invatatul si ca nu invat mai mult daca ma abtin de la citit. Nici eu nu am f mult timp liber. Citesc seara cand ajung acasa si pe drum in mijloacele de transport in comun. Aici se poate pt ca in todeauna sunt locuri de stat jos, imi dau sema ca in Romania ar fi imposibil.

Despre Asimov nu stiu prea multe, cei drept. Stiu doar ca s-a nascut in Rusia dar a ajuns in USA cam pe la 17 ani si ca el a sustinut ca faptul ca s-a nascut in Rusia a fost doar un accident care a fost corectat, locul lui fiind in America. E adevarat ca detaliile prea tehnice din cartile SF ma obosesc si pe mine. Dar dupa parerea mea genul se numeste SF pentru ca actiunea se desfasoara intr-un mediu mai avansat tehnologic decat lumea noastra, nu inseamna neaparat ca se povesteste numai despre nave spatiale si arme laser. Mi-a mai placut foarte mult "Rendezvous cu Rama" de Arthur C. Clark (desii cea mai cunoscuta carte a lui ar fi "Odisea Spatiala", pe care n-am apucat inca sa o citesc) si "Mana stanga a intunericului" de Ursula le Guin. Ultima povesteste o lume pe care nu exista doua sexe, ci doar unul, si cum ar arata o societate fara diferenta dinte femei si barbati. Mi-a placut totcmai pt ca m-a facut sa ma gadesc la acceste diferente. Mi s-au mai recomandat 2 carti SF. "Tanatonautii" si "Jocul lui Ender", am facut rost de ele dar inca nu am apucat sa le citesc.

Shakespeare tb sa fie incantator. Mi-am cumparat doua carti, dar in versiune originala si mi-a fost imposibil sa le citesc. Mi-au placut foarte mult ecranizarile (ce par a fi mai fidele) a doua dintre piesele lui: "Mult zgomot pt nimic" si "Visul unei nopti de vara". As putea sa incerc in romana. Engleza veche ma depaseste.

Una dintre primele carti care m-a vrajit a fost "Portretul lui Dorian Gray" de Oscar Wild. Mi-a mai placut foarte mult "Maestrul si Margareta" de Mihail Bulgacov.

Dar mai palavragesc si alta data ca azi v-am plictisit destul.

Pupici

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/02/2006
Mesaj Trimis: Dum 05 14, 2006 9:04 pm
    Titlul subiectului:

Vaiiiii dar cate carti ati citit fetelor.....eu nu prea am citit si nici atat nu mai citesc,inca ma chinui sa citesc cateva pagini in legatura cu ce fac eu la lucru din care am sa dau un fel de examen si nu reusesc... Sad Shocked
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

sweet_disaster
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 05 14, 2006 9:52 pm
    Titlul subiectului:

ooo dar d c?! Confused

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/02/2006
Mesaj Trimis: Dum 05 14, 2006 9:58 pm
    Titlul subiectului:

Am citit cateva carti in liceu si nu zic ca nu mi-a placut dar acum nu mai am rabdare....prefer sa fac altceva Embarassed
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

sweet_disaster
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 05 14, 2006 10:16 pm
    Titlul subiectului:

eu in clasele 5-7 citeam pt dictie Very Happy apoi..mi-a placut..asa din senin
Raspunde la subiect
Creaza un subiect nou
Data este GMT + 2 Ore