| Utilizator | Mesaj |
|
dana Adolescent rebel
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
ps: am citit una din cele...3 (cred!) auto-biografii ale lui, si mi s-a parut o lectura interesanta, ca un roman mai mult, decat o chestie stricta, cu date etc |
|
idun Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/04/2006
Cat de prost informata sunt! E adevarat ca in general doar citesc cartile si foarte rar ma interesez despre cel care a scris cartea sau altele inprejurari in care a fost scrisa, etc... Mai mult ce aud de la altii. Ceea ce e foarte rau, pt ca n-ar trebui sa cred tot ce aud in stanga sau in dreapta. Asa am auzit ca Oscar Wild a fost homsexual, dar asta o cred pt ca se simte in fiecare carte. Ridica in slavi frumusetea diversilor barbati si o mentioneaza prea in treacat pe cea a femeilor. In general parca e invers. Super parinti a avut Asimov. Am terminat "Emma" si ma gandeam sa incep o carte "autoeducativa". Una foarte laudata: "Cele 5 limbaje ale iubirii". Nu prea le am cu genu'. Defapt chiar mi se par imbecile, dar am zis sa incerc totusi. Sa nu condamn ceva care nu cunosc. Poate totusi e ceva de capul lor. |
|
Alinta Mamica moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/11/2005
Eu una nu vad de ce ar conta asa mult autorul unei carti, cand tu practic urmaresti firul povestii ... Daca ai fi curioasa ai citi carti despre biografia acestuia, dar asa! Ce conteaza ca e homo sau nu, ca e negru sau nu .... _________________ http://soultosoulphotography.blogspot.com/ |
|
Alinta Mamica moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/11/2005
Am vazut filmul in seara asta si e destul de slabut, aduce mult cu "Frumoasa Venetiana" si acesta din urma parca avea mai multa intriga, actiune, etc. Sunt curioasa de carte! _________________ http://soultosoulphotography.blogspot.com/ |
|
dilemmaqueen Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 28/06/2006
eu aproape termin crima si pedeapsa si mi s-a parut destul de interesanta partea psihologica a actiunii |
|
idun Insomniac
Tocmai am terminat "Puntea pisicilor" de Hermann Sudermann Desi nu consider ca este o carte grea si nici socanta, am avut senzatia ca la sfarsitul cartii totul s-a luminat. In general imi dau seama cam cum s-ar termina o carte sau un film, cam pe la jumate. Acum a trebuit sa astept sfarsitul ca sa inteleg ce a vrut cartea sa arate. Ceea ce inseamna pt mine ca este o carte buna In general citesc ceea ce aud ca au citi alti si sunt ok, intr-un fel ce mi se recomandeaza. Cartea asta insa am cumparat-o fara nici o informatie. Am intrat in librarie am ales o carte am cumparat-o si am plecat. Ma bucur ca am nimerit o carte buna! |
|
yannah Moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
apropo de raportul autor/carte.Dupa parerea mea, autorul si viata lui sunt FOARTE importante pentru carte.Pentru firul povestii etc.Conteaza sa stii mediul social, viata etc , macar in liniii mari pentru a intelege exact ce a vrut sa spuna. |
|
idun Insomniac
Am nevoie sa stiu cate ceva despre viata omului care a scris cartea ca sa imi dau seama cata incredere sa am in ce spune si cat de deformat poate fi. De ex. Asimov in Fundatia o tine intruna cu energia atomica. E de inteles, pt ca in ani 60 asta era in voga si omul nu avusese ocazia inca sa vada ca e si naspa! |
|
idun Insomniac
Ai fi putut sa tragi concluzia logica, adica ca am gresit ani: Fundatia fost scrisa in ani 50, nu in ani 60, cum am spus eu gresit in mesajul anterior. Desi trecuse si mai putin de la singurele atacuri cu arme nucleare din istorie, americanii oricum erau paraleli, pt ca primele date legate de uramarile celor doua bombe au fost publicate deabia in 60. Sau, daca nu iti dadeai seama unde am gresit, ai fi putut pur si simplu spune ca gresesc undeva pt ca nu are logica ce spun. Efectul fiind acelasi: te-ai fi dat mare, dar poate erai mai putin nesuferit. Pe langa faptul ca stilul tau de a da peste nas, nu aduce nici un folos nimanui daca nu ti o conversatie coerenta pana la capat. |
|
tudor_b Adolescent rebel
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 08/06/2006
idun> asa e. Americanii erau paraleli cu faptul ca cele doua bombe au ras orasele respective de pe fata Pamantului (metaforic vorbind, la Nagasaki a mai ramas cate ceva). Ei credeau ca echipajele de pe Enola Gay si Bockscar au lansat deasupra Japoniei un frumos joc de artificii, care le-au deschis niponilor ochii lor oblici spre binefacerile capitalismului si acestia s-au predat instant spre a putea imbratisa aceast sistem capabil de asemenea minunatii... Chiar daca nu erau publicate studii pe tema efectului radiatiilor asupra oamenilor si a mediului inconjurator, puterea distructiva a armelor nucleare era foarte bine cunoscuta in anii 50. yannah> pacat... onTopic> incercati Fabrica de Absolut de Karel Capek _________________ Grafitti, stencils, street art :: Romānia sub Asalt |
|
idun Insomniac
Faptul ca doua orase japoneze au fost rase de pe fata Panantului nu era nici un motiv sa se ingrijoreze americanii. Da! Puterea distructiva era cunoscuta si se minunau de cat de extraordinara e! In ani 50 isi construiau adapostrui sub case si se faceau exercitii in scoli: "stati lungiti pe burta si acoperitiva ceafa cu mainele ca sa scapati de bomba atomica!" Erau paranoici, dar visau la bucataria atomica in care totul e gata in 2 secunde. Elanul atomic a fost taiat doar de efectul radiatiilor.
|
|
ruby Veteran
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 23/11/2005
Mi-am facut si eu comanda la o gramada de carti de la editura Polirom(de pe net) ,sper sa fie seriosi . |
|
unfall Bebelus
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 17/07/2006
Acum citesc o carte buna (zic unii) "Un veac de singuratate" de Gabriel Garcia Marquez Momentan nu mi se pare ceva interesant... poate mai incolo. O carte buna: "Cartarescu, Mircea - De ce iubim femeile"... parerea mea _________________ I was angry when I met you I think I'm angry still We can try to talk it over If you say you'll help me out |
| Mergi direct la: |
| Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum | Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Nu puteti atasa fisiere in acest forum Nu puteti descarca fisiere din acest forum |