Utilizator Mesaj

Pagina 1 din 82
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 80, 81, 82  Urmatoare

Du-te la pagina :

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/04/2006
Mesaj Trimis: Dum 06 18, 2006 6:15 am
    Titlul subiectului: Jurnal Gastronomic
Raspunde cu citat (quote)

Printre multipele mele activitati, pt a face bani, lucrez de doua ori pe saptamana intr-un resturant italienesc. Activitate foarte neplacuta de altfel, pt ca imi distrug mainile. Dar cum din alte puncte de vedere e mult mai bine cu ea, vreau sa profit la maxim si incerc sa invat tot ce pot. M-am gandit eu ca ar fi bine sa si scriu undeva, sa nu uit

Care e primul lucru care il inveti intr-un restaurant italienesc? Cum se face pizza!

Aluatul, pt cantitati uriase:
5kg de faina
un polonic de ulei
un polonic de sare
2 patratele de drojdie
multa apa... cam cat inghite faina

tb sa ma uit ce gramaj scrie pe patratele si pe urma modific mesajul... ma mai gandesc si la polonic... si la apa. Seful meu, bucatarul italian (vorbeste germana mai prost ca mine ) are o placere deosebita sa explice absolut orice. Spune el: faina leaga, uleiul da elasticitate, sarea da gust si drodia stiti, nu? Am uitat de apa! Il intreb!

Al doilea foarte important: sosul
Sosul consta pur si simplu intr-o cantitate enorma de conserve de rosii (rosii decojite in suc de rosii) fierte cu sare, usturoi si busuioc.

Dupa ce a fost framantat aluatul il lasam o ora, doua sa creasca. Apoi il impartim in mingiute de 250g si le mai lasam o ora doua sa creasca. Partea imbecila si care mi-a luat mult sa o invat e ca atunci cand iei mingiuta de aluat pt a o intinde pe tava, tb sa nu o deranjezi prea mult. zice seful ca nu tb sa se piarda aerul. Adica fara sa mai fie framantata sau stransa in vre un fel. Doar luata usor, data un pic prin faina si apoi intinsa cu degetelele. Aluatul intins se pune in tava unsa nitel cu ulei. Se intinde apoi uniform un polonic de sos si se pun respectivele ingrediente, in functie de ce fel de pizza vrem. Sortimentele le scriu alta data, ca am inceput sa palpai.
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 12/02/2006
Mesaj Trimis: Lun 07 03, 2006 8:13 pm
    Titlul subiectului:

Idun mai stii si alte retete italienesti?De exemplu ce mananca cel mai mult italienii,ce le place cel mai mult?Eu sunt foarte mult interesata de tot felul de mancaruri din alte tari,am descoperit asta nu demult Laughing
Sus Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Lun 07 03, 2006 9:46 pm
    Titlul subiectului:

Seful meu face foarte multe paste si peste! Destul de simplute! Nu ii plac mancarurile grase. Am inteles ca nu se manaca gras in Italia. Pot sa invat si cum se fac pastele... dar nu prea ma mai avut timp in ultima vreme sa fiu atenta si la el. In general sunt diferite paste, de diferite forme, cu acelasi sos de rosii, ca cel folosit pt pizza, dar mai adauga anumite condimente. Carne tocata pt Spaghetti Bolognese, etc. Iti spun si ce manaca nemtii daca esti curioasa. Dar acum mi-e foame rau si incepe sa ma roada stomacul daca ma mai gadesc la mancare. Am tulit-o acasa! Smile

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Sam 07 08, 2006 4:55 pm
    Titlul subiectului:

Laughing Cand ai timp!

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mar 08 01, 2006 6:07 pm
    Titlul subiectului:

Cu toata placerea pe care o am eu sa gatesc, se pare ca nu prea am chef sa scriu despre "a gati", dar vroiam sa spun ceva neaparat:

N-am prea fost niciodata un fan al pastelor. Intodeauna mi se parea ca nu ies bine. L-am supravegheat o perioada pe seful meu si: pastele dupa ce au fost fierte se prajesc nitel intr-o tigae cu putin ulei de masline, apoi se agauga putin sos si se amesteca, se pun in farfurie, restul solului se toarna in mijloc si cu o frunzulita de busuioc ca decor pe langa arata dragut. Asa ramane sosul mai bine lipit de paste si sunt super bune. Dar nu gasesc pofticiosi pt paste si mie nu imi place sa gatesc doar pt mine. Cred ca ma sacrific din cand in cand.

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 01 24, 2007 2:15 pm
    Titlul subiectului:

Am cam lasat-o balta cu gatelile lu' nea Sefu italian si acum o iau pe aratura cum am eu chef. Mai nou mi-am cumparat o carte de tapas, dar nu resprect nici o reteta ci le combin dupa cum imi vine mie cheful. Nu prea le am cu regulile. Regulile sunt bune doar pt cei care n-au nici un simt de orientare - si nu ma refer aici doar la bucatarie. Aberam.

In ultima vreme dau ceva mai multa atentie spanacului si altor verdeturi. Eu sunt destul de carnivora din fire, dar m-am gandit eu ca e sanatos. Ultima gaselnita care mi-a trecut prin cap este amestecul de pe pizza florentini invelit in sunca, asezate intr-o tavita draguta cu sosul de la o anumita friptura si bagate la cuptor. Stai ca explic, ca sa se si inteleaga ceva.

Cumpar una bucata pachet de spanac congelat a la 450g il dezghet (ce bine ar fi daca as avea cuptor microunde) il scurg de toata apa aia excesiva si il amestec cu ulei de masline, sare, piper si un catel de usturoi pisat. Si pe urma fac un fel de rulade de sunca cu umplutura de spanac si le asez in tava. Tai cateva rosii cubulete, le amestec cu ulei de masline, sare, piper, un catel de usturoi pisat si busuioc taiat fin. Torn sosul peste rulade si le bag la cuptor juma de ora. Tocmai m-am gandit ca ar fi bine sa pun si niste branza mozzarela in spanac. Habar'n'am daca reteta asta exista. Dar mie mi-a placut prima tentativa. Incerc si cu branza sa vad daca e mai bun.

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 10 14, 2007 10:31 am
    Titlul subiectului:

Cred ca acesta este un topic mai potrivit decat restul sau sa deschid un nou topic,sa va spun si voua o reteta pe care am facut-o eu acum vreo doua, trei saptamani.Desi stiu ca aici pe forum fetele nu prea gatesc,nici eu foarte mult,dar se pare incep asa incet-incet,poate va place si o veti face si voi daca nu ,mama.

Sufleu de carotofi noi cu branza

1/2 Kg cartofi noi (cartofi noi nu sunt asa ca am folosit din acestia de acum) se curata ,se fierb si se paseaza.Se amesteca cu 250 g branza de vaci faramitata,2-3 lg de faina,100 g unt,250 ml smantana.Se adauga 4galbenusuri,marar si leustean verde tocate,sare ,piper si 4 albusuri batute spuma.Compozitia se toarna intr-un vas uns cu unt si se da la cuptor 30-40 min.

Vreau sa va spun ca eu nu am folosit cantitatile din reteta,am pus dupa cum am crezut eu ca e mai bine,nu am pus marar si leustean tocat,si in plus am pus eu felii de salam deasupra cat sa acopere compozitia si felii de rosii taiate rondele peste. Chiar si asa a iesit super bun la gust.Nu mai stiu de unde am reteta,de undeva de pe net in orice caz dar e buna ,tare buna. Smile

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 10 14, 2007 12:00 pm
    Titlul subiectului:

Suna bine! :D Hai ca o incerc! Chiar ma intrebam cu ce sa ne alimentam azi!

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Dum 10 14, 2007 12:04 pm
    Titlul subiectului:

Shocked Razz ma bucur ca o sa incerce cineva,sa-mi spui cum ti s-a parut.Sper sa -ti placa!

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 4:09 pm
    Titlul subiectului:

Very Happy a fost bun. cred ca merge ca garnitura la peste.

papa_bun.JPG
 Descriere:
 Marime:  25.26 KB
 Vazut de:  6785 Ori

papa_bun.JPG

tweety21
Moderator
Moderator
Lipseste de pe forum
Data inscrierii: 15/07/2005
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 5:09 pm
    Titlul subiectului:

Arata foarte bine..............am sa incerc si eu Laughing

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 5:12 pm
    Titlul subiectului:

cred ca ar fi aratat mai bine cu un strat de rosii si sunca cum zicea havena. poate chiar o frunza de busuioc ca decor. dar era inca cald si imi era frica ca se lasa. si nu a rezistat asa mult. la 10 min dupa ce am facut poza, nu mai era! Smile)

care mai are sugestii? io fac poze Very Happy

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 5:14 pm
    Titlul subiectului:

Ai pus si mararul si leusteanul ?Asa se vede...cum a fost asa gustul,se simt ceva sau sunt mai mult pt.design?

idun
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 5:17 pm
    Titlul subiectului:

Am pus marar si patrunjel. Leustean nu am gasit :? (, se gaseste mai greu in Germania). Conteaza. Da gust! Acum depinde daca iti place mararul sau nu. Mie mi se pare mai deosebit asa. Dar cunosc persoane care nu s-ar fi atins de mancare din cauza mararului.

havena
Insomniac
Lipseste de pe forum
Mesaj Trimis: Mie 10 17, 2007 5:23 pm
    Titlul subiectului:

Eu mananc marar in mancare dar daca este in cantitati mari nu-mi place.Cred ca il voi face saptamana viitoare din nou(sper sa am timp) dar de data aceasta si cu verdeturi,inclusiv leustean,care imi place super mult,ca de data asta le am in frigider. Laughing
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Raspunde la subiect
Creaza un subiect nou
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 82
Du-te la pagina 1, 2, 3 ... 80, 81, 82  Urmatoare

Du-te la pagina :
Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum