| Utilizator | Mesaj |
|
lulu_guinness Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 06/02/2007
|
|
havena Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/02/2006
Interesant despre ce vorbea Idun. |
|
oana_mayo Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 18/12/2007
daca tot se vb de paine. cine a mancat paine de orez? e buna? am vazut o data,dar nu am cumparat. merita sa incerc? bine,de pierdut nu am ,dar intreb inainte |
|
yannah Moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
De topicul asta nu m-am atins niciodata pentru ca eram sigura ca pe langa retetele voaste grandioase ale mele n-au nicio sansa...Dar hai totusi sa incerc, mai invat Spaghetele mele favorite sunt urmatoarele:Exact cu acelasi ingrediente mereu, in aceeasi ordine, in acelasi fel. Nu am luat reteta de nicaieri desi probabil exista, nu e foarte complicata. Spaghetele se pun la fiert(intotdeauna raman dar am ce face cu ele in alte combinatii de moment pe care vi le voi povesti). Intr-o tigaie medie si relativ adanca pun foarte putin ulei de floarea soarelui sau de masline, depinde daca raman fara uleiul de masline(de care sunt dependenta si se termina destul de des) si adaug o ceapa mare tocata marunt si 3 catei de usturoi taiati si ei marunt, adaug o lingurita de zahar brun pentru a carameliza compozitia, apoi adaug un pahar mare de apa, 2 foi de dafin, 2 de busuioc proaspat si o cutie de ciuperci, nu foarte maruntite, cam cat o unghie mica, fiecare(am incercat si proaspete, iese mai bine cu cele la cutie), las sa se amestece bine aromele si sa scada apa apoi adaug jumatate de borcan de bulion Regal(am incercat si cu altele, doar asta merge perfect).Amestec bine, adaug sare si piper dupa gust, scot spaghetele, le bag sub apa rece, apoi ma spal bine pe maini, imi pun ulei de masline in palma si amestec spaghetele cu putin ulei.(Cand nu am de masline nu fac asta, ca ies groaznice). Pun sos pe spaghete si le mananc, fara mari complicatii. Niciodata nu ramane sos, oricat as face |
|
idun Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/04/2006
N-am remarcat să avem vreo mare gospodină pe forum. Corespunde rețeta ta cu felul meu de a face paste, dar... ciuperci din conservă?! Înlocuim și bulionul și încercăm. |
|
yannah Moderator
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 01/08/2004
Alta reteta care imi iese foarte bine si e usor de facut e urmatoarea: Cartofi taiati in sferturi, cu tot cu coaja, dar spalati bine, pe un vas termorezistent, bagati la microunde pana se coc complet.Totusi gustul e diferit fata de cartofii la cuptorul traditional. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare, si se pune putina sare la inceput. Intr-un vas nu foarte mare se adauga patrunjel tocat marunt, smantana, branza sarata de vaci, sare, piper, un catel de usturoi taiat foarte foarte marunt si tarhon. |
|
havena Insomniac
Cand o sa am la mine carnetelul cu reteta "Fasole Mexicana"dar nu reteta de pe net,alta,o sa o scriu aici,poate o face cineva.E super bun,am incercat-o de mai multe ori si eu si Dory, bun,bun,bun.
|
|
havena Insomniac
Cum va spuneam... Fasole mexicana 350 g fasole fiarta,50 g orez fiert,100 g macaroane mai marunte,fierte,350 g carne tocata,intr-un bol sau o canita,ce aveti, puneti 5 lg pasta de tomate la care sa mai pun boia dulce,piper,sare si tot atatea linguri de apa cate linguri de pasta ati pus.Daca ati pus 7 linguri de pasta de tomate,7 lg de apa puneti.Apoi curatati o ceapa,o tocati si o dinstuiti in ulei iar dupa ce s-a dinstuit puneti peste carnea tocata si o lasati pana se face bine (carnea).Desigur mai amestecati intre timp. Intr-o tava unsa cu ulei se amesteca toate ingredientele (fasolea fiarta,orezul fiert,macaroanele si carnea tocata ),se pune peste toata aceasta compozitie sosul facut mai devreme si se baga la cuptor cam 30 min.Eu cand fac reteta ,sincer ,nu o tin atat,nu am rabdare si tot timpul trebuie sa mai fac sos fiindca nu-mi ajunge. Sper sa va placa.Si daca o faceti,sa-mi spuneti parerea sau ce ati mai adugat voi la ea,daca ati mai adaugat ceva |
|
dory_b28 Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 09/11/2006
Have hai la mine , ieri asta am facut )
Poate facem sambata...daca avem chef... |
|
shadysgal Veteran
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 14/05/2005
Eu sunt total pe dinafara topicului asta... mai bine mor de foame decat sa pierd bunatate de timp liber preparand mancare pt mine. Deschid frigiderul, iau de acolo ceva si repede la mine in camera, nu ma complic cu pregatitul mesei personale. _________________ SORRY. I won't be giving you my heart this year, but I do have another throbbing organ you might be interested in... |
|
idun Insomniac
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 12/04/2006
Ai dreptate! Atata timp cat impati masa cu tine insati, a gati este o risipa de timp. Lucurile se schimba cand in jurul mesei sunt mai multe scaune ocupate, nu doar al tau... sau poate nu... |
|
mik15 Veteran
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 02/01/2008
k, merg pe mina ta- apropo de "mai bine mor de foame". facem testul??? ce zici, 48 de ore no food, me included, tzinem un pariu ca vei curatza un pui in 3 min interior si 5 exterior- itzi explic eu cum se face "achiztitzia", nocturn, spray pe ciini, 2 galinace, le lasam amaritzilor niste bani sa nu ne blasteme, in 3 sec le trecem pe lumea ailalata-galinaceele- o groapa in pamint, sapata cu o lopata linemann, my pb, cartofi si d-lea sint iar pb mea...uuuuhhhh, facem testul???? eventual intr- seara rece de noembrie, in munte, fara accept de a face foc vizibil,ce zici??? |
|
mik15 Veteran
Lipseste de pe forum Data inscrierii: 02/01/2008
in banat- de unde sintem si havena si nea bucatar asta improvizat de scrie- "zupa " e la putere- bucataria dulce ungureasca. nu e deloc nashpa, dar nici varianta de regat, aia pe acru, nu e de aruncat. dea de ce itzi batzi capu sa acresti, in loc de apa pune bors, ia sa vezi ce iasa. stii cum se deschid ochii-uuueeii |
| Mergi direct la: |
| Nu puteti crea un subiect nou in acest forum Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum | Nu puteti vota in chestionarele din acest forum Puteti atasa fisiere in acest forum Puteti descarca fisiere din acest forum |