Lifestyle Trucuri culinare

Desert de vara: Tarta cu visine


 
Mirosul imbietor al tartei de visine facuta la cuptor nu se compara cu nimic, parca te cuprinde in brate si te duce intr-un loc confortabil, special menit pentru a-ti alinta papilele gustative. Iar aspectul sau pufos si parca bombardat cu bomboane mari si rosii te face sa zambesti inainte sa gusti, iar dupa ce gusti risti sa nu te mai poti opri pana nu termini totul din platou.

Ingrediente: 300g zahar, 150g unt, 200g faina, 5 oua, 1 praf sare, 2kg visine, zahar pudra;

Mod de preparare:

Visinele trebuie curatate de simburi, se presara cu zahar deasupra lor, se pun intr-un bol si se tin o ora la frigider. Untul se freaca cu zaharul si sarea pana devine o crema omogenizata. Se adauga apoi galbenusurile, unul cite unul, frecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit se pun si albusurile batute spuma.

Tava in care va fi turnata compozitia trebuie unsa cu unt, dar se presara si faina. Dupa ce torni compozitia in tava, se pun visinele deasupra cat de mult doriti, singura conditie sa fie asezate intr-un strat uniform. Se coace la foc mediu, 50 minute. Dupa ce tarta este gata, se taie cand inca este calda si se acopera cu zahar pudra.

Raluca Rusu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu