Logiscool, scoala internationala de programare, reincepe cursurile
Logiscool, scoala internationala de programare,  reincepe cursurileDupă doar un an și jumătate de la lansarea în România, Logiscool a ajuns în topul cursurilor extracurriculare preferate de copii, ajungând în toamnă la peste 10.000 de elevi care învață programare, robotică și alte competențe digitale. Cum inovează școala care pregătește viitoarele generații digitale și ce pregătește pentru noul semestru?
 

Al doilea an școlar Logiscool în România pregătește pentru viitor peste 10.000 elevi

 

Logiscool, școala de programare și robotică, începe din toamnă cursurile extracurriculare, pentru care optează din ce în ce mai mulți copii și adolescenți din întreaga țară.
 
După lansarea primei școli pe piața românească în februarie 2018, interesul pentru acest tip ce cursuri a crescut exponențial, astfel că prin regimul de franciză, într-un interval de mai puțin de 2 ani, Logiscool a ajuns la peste 25 de centre la nivel național.
 
„Ne bucurăm că Logiscool România a înregistrat o creștere foarte rapidă, ceea ce arată un interes tot mai mare al copiilor dar și al părinților din România față de competențele digitale.”, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.
 
Curriculum și oferta educațională este constant actualizatăconform standardelor internaționale și a preferințelor din rândul copiilor, de către o echipă de specialiști. Pentru semestrul care urmează să înceapă, Logiscool a pregătit cursuri care combină armonios jocul cu principiile de programare și robotică.
 
Logiscool nu este doar o școală care predă cursuri de programare și robotică. Misiunea lor de a facilita accesul la cursuri de programare pentru cât mai mulți copii urmărește ca elevii să devină din utilizatori pasivi ai tehnologiei cei care o vor duce mai departe, indiferent de domeniul pe care-l vor alege în viitor.
 
Copiii care au peste 7 ani și își doresc să afle mai multe despre programare și robotică se pot înscrie din septembrie la cursurile de toamnă. Aici poți afla mai multe despre toate cursurile disponibile.

Copiii se pot înscrie gratuit la lecții demonstrative

 
 
Înainte de înregistrarea cursanților și începerea cursurilor, întreaga rețea de școli Logiscool organizează o serie de evenimente educative în care copiii pot participa gratuit la o lecție demonstrativă.
 
Printr-o vizită la unul din centrele Logiscool, copiii pot experimenta noțiuni de programare în Scoolcode, platforma educațională proprie, în care, cu ajutorul jocurilor și al blocuri vizuale de comandă, copiii pot descoperi ce înseamnă programarea și dacă le-ar plăcea să urmeze în continuare aceste cursuri. În timp ce copiii experimentează un curs de programare, părinții pot afla mai multe detalii despre școală și sistemul de învățământ al Logiscool.
 
Această inițiativă este apreciată în special de părinții copiilor care nu au mai avut contact până acum cu programarea, iar mulți au ales să viziteze unul din centrele Logiscool până la începerea cursurilor din toamnă.
 
„A fost o experiență nouă pentru copil, programul a fost conceput astfel încât fiica mea să aibă un timp minunat iar noi, părinții, am aflat mai multe despre metoda de predare și cunoștințele dobândite aici. Iulia este deja captivată și de abia așteaptă să își continue jocul început la lecția demo”, povestește tatăl Iuliei, o elevă de 11 ani.
 

Rolul jocurilor în programare

Rezultatele sunt vizibile în scurt timp de la începerea cursurilor, în special datorită modului de predare și mediul inspirațional creat de echipa de instructori tineri și entuziaști care predau. Aceștia le pun la dispoziție elevilor toate informațiile și explicațiile necesare. Tot ei se asigură că fiecare elev ține pasul și asimilează cât mai ușor și natural conceptele predate.
 
„Metoda de predare Logiscool combină armonios jocul cu principiile de programare și robotică. Elevul ajunge să înțeleagă noţiunile de programare creându-și și perfecționându-și propriul joculeț. Pentru ei sunt jocuri pe calculator, pentru noi, algoritmi de programare şi scheme logice.” povestește Iulian, instructor la Logiscool.
 
Împărțirea în grupe de 6 până la 12 cursanți creează dinamica potrivită pentru caparcursul fiecărui copil să fie personalizat în funcție de ritmul și metoda de rezolvare aleasă. În plus, având tot echipamentul pus la dispoziție, se formează un spațiu deschis imaginației și experienței. Astfel cursurile Logiscool dezvoltă mai mult decât competențele tehnice sau matematice necesare. Copiii sunt încurajați să-și descopere și latura creativă.
 
„Logiscool ne permite săcreăm un univers nu chiar separat de lumea noastră, dar care lucrează în cooperare cu noi”, povestește Andrei, 10 ani.
                                                                                                               

ABCdarul viitorilor programatori

Portofoliul cursurilor oferite de Logiscool este bogat și accesibil mai multor grupe de vârstă. Acestea sunt menite să-i ajute pe copii să devină creatori de conținut și tehnologie, nu doar simpli consumatori.
 
Cursul introductiv de IT prezintă metode practice și creative de utilizare a computerului, unde copiii își fac o primă impresie despre programare. Ulterior, ei trec la un nivel începător, unde încep să combine blocurile vizuale de comenzi din platforma de programare pentru a rezolva diverse sarcini și dezvoltă gândirea logică, algoritmică folosită în programare.
 
În cadrul cursurilor de programare pentru nivel intermediar, elevii rezolvă sarcini din ce în ce mai complexe: animații, jocuri, programe. Urmărind în paralel comenzile cu blocuri și codul scris, pe care învață să îl editeze direct, elevii sunt introduși treptat în lumea complexă a programării bazată pe text.
 
Cei ajunși la nivel avansat continuă prin trecerea de la programarea vizuală la programarea strict bazată pe text. Complexitatea sarcinilor cât și a conceptelor asimilate crește, elevii putând să își aleagă direcția în care vor să meargă mai departe, fie că vorbim de dezvoltarea de jocuri 2D sau 3D, game design sau descoperirea unor limbaje noi de programare.
 
 
Un domeniu tot mai căutat care îi fascinează pe cei mici, dar și pe cei mai mari, este robotica - domeniu cu un ritm accelerat de dezvoltare și o utilitate diversă. De-a lungul cursului, copiii vor construi și programa roboți LEGO Mindstorms EV3 sau mBot, urmărind principiile roboticii. Cursurile de robotică sunt recomandate în special elevilor peste 10 ani.
 
 
Un curs recent adăugat în curriculum Logiscool este cel de Producție și Editare Video. În cadrul acestui curs, elevii vor putea să învețe bazele editării video și să dobândească experiență în acest domeniu. De asemenea, ei vor avea ocazia să își regizeze propriul filmuleț și să pună în practică tehnicile de editare dobândite, precum crearea de montaje, inserarea unei subtitrări, aplicarea de filtre și efecte speciale.
                            

Rezultatele Logiscool pe plan local

 
După succesul primei școli din România, cea din București - Bulevardul Turda, Logiscool a inaugurat încă 8 locații în zona București-Ilfov. Pânăla finalul anului vor fi deschiseîn total 30 de școli la nivel național.
 
Numărul locațiilor crește prin regimul franciză, iar printre cei care profită de oportunitatea deschiderii unei noi școli se numără chiar părinții mulțumiți de rezultatele copiilor care se înscriu la aceste cursuri.
 
„Am observat o lipsă de opțiuni în ceea ce privește educația digitală pentru copii. Eu însămi m-am lovit de acest lucru în orașul în care locuiesc, căutând cursuri pentru băiețelul meu, care e foarte pasionat de programare și robotică.  Cred cu tărie că înțelegerea tehnologiei și minime cunoștințe de programare vor fi absolut necesare în viitor, în mult mai multe domenii decât sunt acum și este datoria noastră să le oferim copiilor oportunități pentru dezvoltare. De aceea, am ales să mă alătur Logiscool.”,comunică Irina Craiovan, părinte care a deschis Logiscool Bacău.

Planuri Logiscool: Lansarea noului an școlar și extinderea în orașe noi

 
Noul semestru școlar 2019-2020 va fi inaugurat printr-o petrecere de început de an școlar, în care elevii vechi vor intra în rolul de "scooleri" alături de colegii noi, vor face cunoștință, se vor juca și vor descoperi împreună ce a pregătit echipa Logiscool. Pe tot parcursul anului școlar, elevii Logiscool vor putea participa la zile tematice și concursuri.
 
În continuare, Logiscool România urmărește să deschidă noi centre în orașe cu peste 70.000 de locuitori.
 
Mai multe informații despre înscrierea la cursurile Logiscool, disponibile din toamnă, cât și despre posibilitatea de a participa la o lecție demonstrativă în oricare din centrele Logiscool puteți afla direct de pe site-ul școlii www.logiscool.com/ro.

Votul tau:
Autor: Redactia Egirl.ro | Publicat: 09.09.2019 | Articol citit de 845 de ori.
RSS Comentarii articol: Logiscool, scoala internationala de programare,  reincepe cursurile
Daca ti-a placut articolul Logiscool, scoala internationala de programare, reincepe cursurile, aboneaza-te la RSS-ul de Lifestyle :: Educatie pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul egirl.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Let's blog about fashion» Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului?

Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului?
Parca mi-ar trebui cateva ghivece noi... Care oare, ca imi plac toate din noua colectie hm.com... createSummaryAndThumb("summary5335775293243785684"...Citeste in continuare pe shopaholic.ro Articol of... mai mult

Let's blog about fashion» Pe unde s-a mai plimbat travelista?

Pe unde s-a mai plimbat travelista?
Pe travelista.ro va povestesc aventurile noastre in familie, pe unde ne-am mai plimbat si ce am mai vazut. Saptamana aceasta: ...am poposit in peisajele ireale ale desertului Atacama din Chile. ...am ... mai mult

Acidul Hialuronic, secretul unui par puternic, perfect hidratat

Acidul Hialuronic, secretul unui par puternic, perfect hidratat
Odata cu venirea primaverii, totul renaste, natura „infloreste”, iar atmosfera generala devine proaspata si placuta. Mai mult decat atat, chiar si pentru podoaba capilara are loc o schimbare, vrem... mai mult

Veniturile e-shop-ului Notino au ajuns la 384 de milioane de euro

Veniturile e-shop-ului Notino  au ajuns la 384 de milioane de euro
Cifra de afaceri a celui mai mare e-shop de parfumuri și produse cosmetice din Europa, Notino, a crescut anul trecut cu 17% față de 2018. Veniturile e-shop-ului au ajuns la 384 de milio... mai mult

Frumoasa la orice varsta cu noua gama elmiplant Hyaluronic Gold

Frumoasa la orice varsta cu noua gama elmiplant Hyaluronic Gold
Să fii femeie nu e ușor în era perfecțiunii, însă să te simți bine în pielea ta și să rămâi frumoasă indiferent de vârstă e mai accesibil ca... mai mult
Începe Kids Land Fest „Back to School” in weekendul 7-8 septembrie
Începe Kids Land Fest „Back to School” in weekendul 7-8 septembrie
Începe Kids Land Fest „Back to School”: În weekendul 7-8 septembrie, copiii se ...
Bring the Soul: The Movie, documentarul muzical al trupei BTS
Bring the Soul: The Movie, documentarul muzical al trupei BTS
Fanii trupei coreene BTS au serioase motive de bucurie pentru că, începând cu 7 au...
Ultima simfonie a lui Mozart: ”Jupiter” dirijata de Olivier Robe la Sala Radio!
Ultima simfonie a lui Mozart: ”Jupiter” dirijata de Olivier Robe la Sala Radio!
Miercuri, 12 iunie (19.00), Orchestra de Cameră Radio propune publicului un frumos ...
Alina Ilioi si-a lansat cartea: „Te iubesc pe nevazute
Alina Ilioi si-a lansat cartea: „Te iubesc pe nevazute"
Joi, 16 iunie, la Readers Cafe, a avut loc lansarea cărții ”Te iubesc pe nevăzute” scrisă de Alina Ilioi, blogger și...


tst
citite 24h
articole
Prin ce insule ne-am plimbat in 2019? Prin ce insule ne-am plimbat in 2019?
Anul trecut a fost pentru noi anul insulelor, si am pasit pe pamanturi...
2018 (calator) in review 2018 (calator) in review
Sa continuam ca in 2016 si 2017. Si sa vedem cat de calator a fost 201...
#Concurs! O toamna perfecta, cu un ten sanatos #Concurs! O toamna perfecta, cu un ten sanatos
Pregatite pentru toamna? Pregatite pentru un nou sezon aramiu? Stim, t...
Comme des garcons
Rei Kawakubo, designer-ul si fondatorul casei Comme des Garcons a fost invitat sa creeze cea de-a ci...
CAUTA PE EGIRL
Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului? Parca mi-ar trebui cateva ghivece noi... Care oare, ca imi plac toate din noua colectie hm.com... createSummaryAndThumb("summary5335775293243785684"..... mai mult

Pe unde s-a mai plimbat travelista? Pe travelista.ro va povestesc aventurile noastre in familie, pe unde ne-am mai plimbat si ce am mai vazut. Saptamana aceasta: ...am poposit in peisaje... mai mult

Prin ce insule ne-am plimbat in 2019? Anul trecut a fost pentru noi anul insulelor, si am pasit pe pamanturi inconjurate de ape prin America de Sud, Asia si Europa, de la Hong Kong la Arhi... mai mult