Lifestyle Turism

Turism cultural in cele mai educate tari ale lumii

Turism cultural in cele mai educate tari ale lumiiUn nou tip de turism ar putea aparea in urma listarii destinatiilor de interes in acord cu nivelul de educatie al cetatenilor din zona respectiva, in acest mod putandu-se departaja mai clar locatiile "de lux" si promovandu-se o forma de turism cultural foarte cautata de altfel de catre persoanele care doresc sa isi petreaca concediul sau doar o scurta vacanta in mijlocul unei comunitati bine instruite, marcata prin civilizatie si respect.

Statistici care sa trimita la nivelul de educatie al fiecarei natiuni de pe globul pamantesc exista destul de multe si reusesc sa arate cu date obiective unde se situeaza cetatenii tarilor luate sub analiza, din acest punct de vedere Coreea de Sud, Finlanda si Canada conducand detasat topul, iar Romania situandu-se an dupa an pe o pozitie tot mai joasa din cauza problemelor grave care afecteaza sistemul nostru de educatie.

Alte tari precum Japonia, Suedia, Australia, Noua Zeelanda sau Germania de asemenea au urcat mult in topul celor mai educate tari si, deloc surprinzator, reusesc sa creasca si la capitolul turism. Turismul cultural este una dintre activitatile care cere constant personal foarte bine educat, capabil sa vorbeasca mai multe limbi straine si avand expertiza in multiple domenii si este astfel de inteles cum poate educatia stimula foarte bine si turismul ca si alte ramuri economice ale unei tari.

Unele destinatii turistice traditionale precum Grecia, Italia, Spania sau Israel pot cadea destul de jos in acest top al turismului cultural pe cand tari de mai mica importanta turistica ar avea de castigat daca propunerile agentiilor de turism ar include si criteriul nivelului de educatie general in oferta prezentata clientilor dansilor. In acest mod, Estonia, Slovenia, Islanda sau Elvetia ar deveni brusc mult mai cautate de catre turisti din intreaga lume deoarece aici se vor putea asigura niste servicii superioare celor primite la destinatiile traditionale amintite anterior.

Nu putini sunt in prezent turistii, inclusiv cei din Romania, care se orienteaza si dupa criteriul civilizatiei locului atunci cand isi aleg destinatia lor, iar tarile care vor miza continuu si pe educatie nu au nimic de pierdut, avantajele curgand lant prin aceasta investitie inteleapta in destinele propriilor cetateni. Turismul castiga astfel personal de prima mana, iar cei carora li se adreseaza vor avea sansa de a descoperi noi destinatii, atrasi aici deopotriva de obiectivele turistice in sine cat si de calitatea oamenilor din zona respectiva.

Lucia Mihailescu

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu