Filme Go out

Twilight: Breaking Dawn Part 1 digital – Dragostea doare

Twilight: Breaking Dawn Part 1 digital – Dragostea doareDesi criticii nu au fost impresionati de prima parte a ecranizarii “Breaking Dawn” din franciza “Twilight Saga”, fanii seriei si ai cartilor lui Stephenie Meyer au savurat din plin momentele intense ale povestii de iubire dintre Bella si Edward. Personajele si actorii care le interpreteaza deja nu mai au nevoie de nici o prezentare. Triunghiul amoros dintre Edward Cullent, Bella Swan si Jacob Black se mentine, insa spre sfarsitul peliculei se intrevede o schimbare de interes din partea lui Jacob.

Pentru cei care au citit cartile, actiunea filmului nu reprezinta o surpriza, insa transpunerea povestii in viziunea lui Bill Condon satisface asteptarile entuziastilor. Plin de sentimente intense, de imagini sangerose si de dileme romantice, de violenta si sacrificiu si cu o coloana sonora pe masura (la care Robert Pattinson si-a adus incantat contributia), “Breaking Dawn Part 1” isi delecteaza fanii vizual si auditiv si provoaca emotii puternice.

Nunta Bellei si a lui Edward are parte de toata atentia cuvenita, fiind redata detaliat, de la planificarea evenimentului pana la emotiile invitatilor, rochia de mireasa controversata si furtuna pe care casatoria celor doi protagonisti o straneste in sufletul lui Jacob. Urmeaza o luna de miere pe care cuplul o petrece pe o insula privata din Brazilia, unde cei doi fac dragoste pentru prima data. Aceasta este una dintre scenele cele mai asteptate si se pare ca cei doi se descurca destul de bine in pat. Singura problema este aceea ca Edward isi raneste sotia in timpul sexului. Desi se hotaraste sa nu se mai atinga de Bella, aceasta reuseste sa isi seduca sotul si cei doi concep un mult asteptat copil. Fetusul hibrid se dezvolta incredibiul de repede si isi secatuieste mama de puteri. Bella devine scheletica si este nevoita sa bea sange pentru a-si reveni putin si pentru a-si hrani copilul pe care il poarta. Familia Cullen o preseaza sa avorteze, Rosalie fiind singura care o sustine si o protejeaza pe viitoarea mamica.

Jacob isi paraseste haita pentru a o proteja pe Bella impotriva planurilor lui Sam Uley. Seth si Leah i se alatura. Scena in care Bella da nastere fiicei sale si a lui Edward este probabil cea mai plina de sange din toata seria. Era de asteptat ca dupa o sarcina atat de grea, care a adus-o intr-o stare deplorabila, nasterea sa fie o adevarata catastrofa pentru Bella, care se alege cu oase rupte si pierde foarte mult sange. Edward, prezent la nasterea fiicei sale, incearca sa isi salveze sotia injectand-o cu propriul sau venin, insa Bella pare sa fie deja moarta. Jacob, si el prezent, distrus de moartea aparenta a celei pe care a iubit-o atat de mult, incearca sa o omoare pe Renesmee, fetita nou-nascuta.
Ceilalti varcolaci ataca si ei casa Cullen pentru a omora copilul, dupa ce afla de moartea Bellei, insa isi dau seama ca fetita este protejata de faptul ca a fost “imprimata” de Jacob. Bella se trezeste la viata, insa ochii rosii arata ca a devenit vampir.

Desi nu am citit cartile si nu sunt o fana a francizei am putut aprecia sentimentele puternice care ii chinuie pe Edward, Bella si Jacob si in special potrivirea dintre partea “vizuala” si cea “sonora” a filmului (ceea ce ajuta foarte mult firul narativ cam lipsit de consistenta). Apreciat cu un modest 4.8 de peste 30000 de utilizatori ai IMDb.com, “Twilight: Breaking Dawn Part 1 digital” este un film pe care il recomand doar fanilor infocati sau celor pe care ii macina curiozitatea. Trailerul poate oferi cateva imagini destul de reprezentative pentru film.

Cosmina Imbrea

Adauga comentariu

Click aici pentru a posta un comentariu