Cum o sa arate CV-urile viitorului?

Cum o sa arate CV-urile viitorului?Noile generații caută mai mult ca niciodată să se echipeze pentru un viitor în plină revoluție tehnologică.

La nivel mondial, sistemele educaționale urmăresc să țină pasul cu marile industrii care influențează lista de competențe necesare viitorului. Printre acestea se numără alfabetizarea digitală timpurie, recunoscută de Comisia Europeană ca fiind esențială pentru viitorul “CV” al copiilor.

În România, școala internațională de programare și robotică Logiscool este una din sursele de educație care pregătește generația tânără pentru joburi care…  încă nu există. Despre competențele viitorului și cum devin ABCdarul copiilor, în acest material.

 

Competențele generațiilor

Revoluțiile industriale, iar mai nou, cele tehnologice, continuă să genereze competențe cheie pe care angajatorii le cer în piața muncii. Dacă pentru noi și părinții noștri, limbile străine, dar și studiile economice, au reprezentat atuul necesar în speranța unui viitor cu mai multe oportunități, astăzi competențele digitale, gândirea logică și cunoștințele de programare sunt avantajul pe care îl caută elevii pentru o poziție favorabilă în viitoarea piață a muncii.

 

Cu gadget-uri reinventate de la an la an și limbaje de programare în continuă evoluție, multe din locurile de muncă actuale vor fi fie complet automatizate, fie considerabil devalorizate. “Pentru a ține pasul cu lumea anului 2050, va trebui să facem mai mult decât să inventăm idei și produse noi. Abilitatea cea mai căutată va fi să ne reinventăm iar și iar., este soluția oferită de profesorul Harari în cartea sa, 21 de lecții pentru secolul XXI.

 

Așadar, trendurile tehnologice nu garantează utilitatea limbajelor de programare actuale sau a roboților de azi în viitorul copiilor noștri, ci caută să mobilizeze populația tânără în procesul de adaptarea continuă la noutățile tehnologice. De aceea, școala de programare și robotică Logiscool învață tânăra generație noțiunile de bază din programare și robotică care-i vor ajuta mai departe să învețe orice limbaj, să înțeleagă noile tehnologii și să se adapteze la ele spre a deveni ei înșiși inovatori.

 

“Mai mult decât a preda cursuri de programare, robotică sau alte discipline digitale, scopul nostru este să le arătăm copiilor că a învăța programare sau robotică este o activitate distractivă și plăcută. La Logiscool, asimilarea de cunoștințe se face natural, etapizat, alături de instructori tineri care vorbesc pe limba lor și le împărtășesc pasiunile. Desigur, cunoștințele dobândite aici îi pregătesc, sperăm noi, pentru joburile viitorului, care, indiferent de domeniu vor fi puternic influențate de tehnologie. ”, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

 

Cele 5 competențe recomandate de Logiscool care-i pregătesc pe copii pentru orice domeniu profesional, indiferent de sectorul de activitate pe care-l vor alege sau noile joburi cu care se vor intersecta, sunt:

1.     Înțelegerea sistemelor

Aflați în plin proces de inovație tehnologică, volumul informației crește de la o zi la alta. Dacă astăzi asimilăm tot ce putem despre codul digital compus din 0 și 1, mâine își vor face apariția  alte limbaje noi. Pentru a rămâne “fluenți” indiferent de trendurile digitale viitoare, Logiscool familiarizează copiii de peste 7 ani cu noțiuni de bază din programare și robotică, care cresc în complexitate treptat, pentru ca elevii să se adapteze constant la sistemele apărute.

 

“Prezentăm noutatea programelor și a sistemelor ca fiind ceva normal, firesc, iar copiii învață să se adapteze organic. În cadrul lecțiilor, îi învățăm pe elevi să structureze informația, să  identifice pattern-uri și să înțeleagă logic cum funcționează fiecare.”, povestește Iulian, coordonator instructori  Logiscool.

2.     Dezvoltarea timpurie a alfabetului digital

Dacă a socoti și a cunoaște alfabetul sunt aptitudini de bază pe care orice elev le dezvoltă încă din ciclul primar, competențele digitale se vor poziționa în aceeași categorie. Vor deveni necesare pentru a avea succes în societate și pe piața muncii puternic digitalizată.

 

Cel mai probabil, majoritatea copiilor care intră acum la şcoală vor avea la maturitate joburi care încă nu există. Scopul cursurilor de programare și robotică este de a obișnui copiii cu alfabetul digital care va fi utilizat indiferent de domeniu profesional, fie tehnic sau creativ.

 

 

3.     Acces la soft skill-uri complementare

În orice domeniul, felul în care o echipă comunică și interacționează poate influența considerabil eficiența acesteia. De aceea, chiar și în domeniul tech, soft skill-urile sunt văzute ca fiind competențe de bază, uneori chiar și obligatorii.

 

Una dintre cele mai căutate soft skill-uri este comunicarea scrisă sau verbală. Motivul este dat de faptul că persoanele care profesează în IT lucrează rareori singure. De obicei interacționează constant cu alți colegi, clienți sau furnizori, iar competențele de comunicare îi ajută în transmiterea ideilor într-un mod eficient, astfel, neînțelegerile sunt minimizate sau chiar eliminate complet.

 

În Logiscool urmărim dezvoltarea abilităților de comunicare, transmitere de idei și gândire critică prin diferite activități. Activitățile pot fi diverse, de la lucru de echipă până la planificarea dezvoltării proiectelor din timpul cursurilor, iar toate acestea au ca principiu de bază lucratul prin practică.

 

“În timpul cursurilor, copiii rezolvă diferite sarcini și dezvoltă noi funcționalități pentru jocurile sau pentru roboții lor. Mare parte din proces este ajutat de comunicare și de lucrul în echipă. Datorită acestor activități, copiii învață cum să-și transmită ideile într-un mod eficient, dar și cum să le pună în practică.” povestește Iulian.

4.     Comunicarea ideilor complexe 

Dezvoltarea economiei a dus la apariția și creșterea numărului de ocupații cu aptitudini complexe și variate. Printre competențele căutate se numără transmiterea și schimbarea constantă a ideilor și cunoștințelor, care este adesea corelată cu persoane care au avut parte de o educație individualizată, personalizată și care au urmărit o abordare multidisciplinară.

 

 

Copiii au nevoie de o revoluție a sistemului educațional. Prin personalizarea modului de a descoperi și asimila informația, elevul va putea decide asupra căilor de învățare și își va putea customiza competențele dorite.

 

“Echipa de educație din Logiscool actualizează constant curricula, în funcție de feedback-ul elevilor, și adaugă elemente noi, pentru a fi în pas cu tehnologia și trendurile. Lecțiile sunt interactive și nu delimitează practica de teorie, iar elevii au ocazia să vizualizeze rezultatul muncii instant, după ce rulează jocurile pe care le programează. Această abordare vizează dezvoltarea mai multor abilități, iar producerea și transmiterea ideilor sunt printre primele..”, transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

5.     Învățarea continuă

Evoluția tehnologică înseamnă învățare continuă. Iar investiția în învățarea pe parcursul vieții reprezintă cea mai bună promisiune pentru a maximiza angajabilitatea în viitor.

 

Deschiderea la inovație și dorința de asimila noi competențe este și va rămâne una dintre cele mai atractive competențe în rândul angajatorilor. Deși general definită, această competență va fi identificată în CV-ul tinerilor prin numeroase aptitudini din diferite arii. Complementar integrate, acestea vor servi viitoarelor lor oportunități profesionale.

 

Prin cursuri ce implică creativitate, adaptabilitate, gândirea critică, muncă în echipă, copiii învață să rezolve exerciții și probleme diferite, mereu provocați să descopere modalități noi. De aceea, în curricula Logiscool sunt prezentate integrativ activități care ajută la învățarea continuă.

 

“Accentul este pus pe a înțelege informația și nu pe a învăța mecanic ceva. În programare nu se poate învăța nimic pe de rost, învățarea înseamnă înțelegerea și asimilarea continuă a noțiunilor.” transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Pregătește-ți copilul pentru 2030

Am intrat într-o nouă decadă, iar 2020 pare să fie anul “futurist” în care din ce în ce mai mulți copii aleg discipline digitale - ca pasiuni sau activități extrașcolare.

 

Logiscool susține o serie de lecții demonstrative și invită părinții și copiii să participe în mod gratuit, selectând Lecții disponibile și alegând unde doresc să participe.

 

Astfel, părinții pot afla despre modul de prezentare și asimilare graduală a informației, dintr-o curriculă structurată în module semestriale interconectate, iar copii pot să experimenteze o oră interactivă de programare sau robotică, într-un mediul inspirațional alături de o echipa de instructori tineri și entuziaști.

 

Logiscool invită copiii între 7 și 17 ani să-și dezvolte competențele care vor amplifica oportunitățile din orice domeniu pe care îl vor alege în viitor. Descoperă lista de cursuri disponibile și dezvoltă competențele cele mai căutate în anii viitori!

 


Votul tau:
Autor: Redactia Egirl.ro | Publicat: 29.01.2020 | Articol citit de 1319 de ori.
RSS Comentarii articol: Cum o sa arate CV-urile viitorului?
Daca ti-a placut articolul Cum o sa arate CV-urile viitorului?, aboneaza-te la RSS-ul de Lifestyle :: Educatie pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul egirl.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Let's blog about fashion» Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului?

Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului?
Parca mi-ar trebui cateva ghivece noi... Care oare, ca imi plac toate din noua colectie hm.com... createSummaryAndThumb("summary5335775293243785684"...Citeste in continuare pe shopaholic.ro Articol of... mai mult

Let's blog about fashion» Pe unde s-a mai plimbat travelista?

Pe unde s-a mai plimbat travelista?
Pe travelista.ro va povestesc aventurile noastre in familie, pe unde ne-am mai plimbat si ce am mai vazut. Saptamana aceasta: ...am poposit in peisajele ireale ale desertului Atacama din Chile. ...am ... mai mult

Acidul Hialuronic, secretul unui par puternic, perfect hidratat

Acidul Hialuronic, secretul unui par puternic, perfect hidratat
Odata cu venirea primaverii, totul renaste, natura „infloreste”, iar atmosfera generala devine proaspata si placuta. Mai mult decat atat, chiar si pentru podoaba capilara are loc o schimbare, vrem... mai mult

Veniturile e-shop-ului Notino au ajuns la 384 de milioane de euro

Veniturile e-shop-ului Notino  au ajuns la 384 de milioane de euro
Cifra de afaceri a celui mai mare e-shop de parfumuri și produse cosmetice din Europa, Notino, a crescut anul trecut cu 17% față de 2018. Veniturile e-shop-ului au ajuns la 384 de milio... mai mult

Frumoasa la orice varsta cu noua gama elmiplant Hyaluronic Gold

Frumoasa la orice varsta cu noua gama elmiplant Hyaluronic Gold
Să fii femeie nu e ușor în era perfecțiunii, însă să te simți bine în pielea ta și să rămâi frumoasă indiferent de vârstă e mai accesibil ca... mai mult
Începe Kids Land Fest „Back to School” in weekendul 7-8 septembrie
Începe Kids Land Fest „Back to School” in weekendul 7-8 septembrie
Începe Kids Land Fest „Back to School”: În weekendul 7-8 septembrie, copiii se ...
Bring the Soul: The Movie, documentarul muzical al trupei BTS
Bring the Soul: The Movie, documentarul muzical al trupei BTS
Fanii trupei coreene BTS au serioase motive de bucurie pentru că, începând cu 7 au...
Ultima simfonie a lui Mozart: ”Jupiter” dirijata de Olivier Robe la Sala Radio!
Ultima simfonie a lui Mozart: ”Jupiter” dirijata de Olivier Robe la Sala Radio!
Miercuri, 12 iunie (19.00), Orchestra de Cameră Radio propune publicului un frumos ...
Alina Ilioi si-a lansat cartea: „Te iubesc pe nevazute
Alina Ilioi si-a lansat cartea: „Te iubesc pe nevazute"
Joi, 16 iunie, la Readers Cafe, a avut loc lansarea cărții ”Te iubesc pe nevăzute” scrisă de Alina Ilioi, blogger și...


tst
citite 24h
articole
Prin ce insule ne-am plimbat in 2019? Prin ce insule ne-am plimbat in 2019?
Anul trecut a fost pentru noi anul insulelor, si am pasit pe pamanturi...
2018 (calator) in review 2018 (calator) in review
Sa continuam ca in 2016 si 2017. Si sa vedem cat de calator a fost 201...
#Concurs! O toamna perfecta, cu un ten sanatos #Concurs! O toamna perfecta, cu un ten sanatos
Pregatite pentru toamna? Pregatite pentru un nou sezon aramiu? Stim, t...
Comme des garcons
Rei Kawakubo, designer-ul si fondatorul casei Comme des Garcons a fost invitat sa creeze cea de-a ci...
CAUTA PE EGIRL
Pregatita de reamenajarea de primavara a balconului? Parca mi-ar trebui cateva ghivece noi... Care oare, ca imi plac toate din noua colectie hm.com... createSummaryAndThumb("summary5335775293243785684"..... mai mult

Pe unde s-a mai plimbat travelista? Pe travelista.ro va povestesc aventurile noastre in familie, pe unde ne-am mai plimbat si ce am mai vazut. Saptamana aceasta: ...am poposit in peisaje... mai mult

Prin ce insule ne-am plimbat in 2019? Anul trecut a fost pentru noi anul insulelor, si am pasit pe pamanturi inconjurate de ape prin America de Sud, Asia si Europa, de la Hong Kong la Arhi... mai mult